nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
USA route 66 autós túra

JelentkezésUtazási tanács #52

"Érdemes ATM-bol kivenni pénzt külföldön, jobb a váltási arány, mintha bankjegyeket váltanánk be, annak ellenére, hogy a pénzkivétel pénzbe kerül."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év. Min/max létszám: 1/10 fő.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


sokfajta aktív program az út részeautós út, vagy egyéni utazásnagy hoingadozás várhatósok napsütés, esetleg extrém meleg várhatórepülos út
Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami szokatlan dolgon, hogy hosszú utazásod s a sokféle vidék változatossága sem oszlatta el kedélyed nyomasztó bánatát? Szívet kell cserélned, nem égboltot.
mondasok utazasos kozmondas Seneca

Keresztül az USA 66-os úton (autós túra)

- egyéni indulással!

2019. ápr. 15. - okt. 28.

időpontok között

route 66 túra
A New York-Niagara-Chicago kiegészíto útra kérd irodánk személyre szóló ajánlatát.
New York-i szállás már akár 15.900 Ft/fő/éjszaka, Niagara Falls-i szálloda már akár 6.900 Ft/fő/éj-tol foglalható.

Autóbérlési ajánlatunk: Toyota Rav vagy hasonló típussal 3 napra New York-tól Chicago-ig kb. 186.000 Ft.

Aki rövidebb útvonalat szeretne választani, annak lehetosége van Chicago helyett Amarillo-ból történő indulásra is.
Részvételi díj ebben az esetben: 120.900 Ft/fő. repülojegy, autóbérlés, biztosítások külön fizetendők.
Fontos információk:
Állatok: fokozottan kell figyelnünk, találkozhatunk kígyókkal, rengeteg amardillóval (övesállat - hasonló a tatuhoz), prérifarkassal, őzekkel, kutyákkal. Ezek főleg sötétedéskor jelentenek veszélyt - amikor mi már vélhetoleg az úszómedence mellett frissülünk, de sohasem lehet tudni...

Üzemanyag: Dombornyomott hitelkártya legyen mindenkinél, a legtöbb helyen előre kell fizetni a benzinért - kártyával, vagy csak úgy lehet tankolni, hogy a kútban húzzuk le a kártyát.

A tankolás módja: hitelkártyát bedugjuk a kút autorizációs nyílásába, majd kihúzzuk. Megtörténik az ellenőrzés. Kiválasztjuk a benzintípust (a zöld a gázolaj...), tankolunk, és meg is kapjuk a bizonylatot, be sem kell menni fizetni. Vannak olyan kutak, ahol az automata kér pin kódot a tankoláshoz. Ha nem fogadja el, akkor be kell mennünk a shop-ba, ott kell hagyni a kártyát, kint tankolni, majd bent fizetni. Sokszor csak akkor indul el a benzin, ha felemeljük a tömlő tartószerkezetét. A benzint gáznak hívják...

Időjárás: Minden percek alatt változhat, egyik pillanatban süt a nap, a másikban lecsap egy tornádó - különösen a középnyugaton. Elofordulhat, hogy reggel 10 fok alatt indulunk el, délutánra pedig 50 fok felett lesz a homérséklet (Kalifornia).

Kereszteződések: Stoptáblás kereszteződésben az indul el, aki elobb odaér, a jobbkéz -szabály ismeretlen. Piros lámpánál lehet jobbra fordulni, ha nincs keresztező forgalom.

Utazás: Bérelt autókkal, választás szerint.

Szállások: az éjszakákat hotelekben illetve motelekben töltjük.

Élelem: szálláshelytől függően önellátás vagy reggeli, azonban mindig van lehetőség vásárlásra a helyszíneken. Az amerikail árszint hasonló az itthon megszokotthoz, a benzin sokkal olcsóbb. A vacsora kijöhet akár 15-20 dollárból is.

Pénz: A bankkártyát szinte mindenhol elfogadják.

Követelmények a sofőr részére:
- legalább 21 éves korhatár
- érvényes jogosítvány
- hitelkártya (VISA a legjobb, mivel dollár elszámolású)

Időeltérés: legalább Budapest - 6 óra

Belépési engedély: 2008 november 17.-tol nem kell vízum Egyesült Államokba utazáshoz annak, aki új típusú, biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezik, nekik elég csak egy beutazási engedély kérelmet kitölteniük. A régi típusú (kék) útlevéllel rendelkezoknek továbbra is vízumot kell igényelniük.

Az útlevélnek legalább a tervezett amerikai tartózkodás végéig kell érvényesnek lennie.

Az utazás elott 72 órával be kell jelentkezni az ESTA ( Elektronikus Utazási Jóváhagyási Rendszer ) internetes web-oldalra és ott kell regisztrálnia minden utazónak aki az USA-ba megy (vagy akar menni). Itt is csak olyan adatokat kérnek amiket elozoleg még a Vizumköteles idoben a repülon is ki kellett tölteni. Ezt hívják Belépési kártyának. Ezt az internetes oldalt mindenkinek egyénileg kell kitölteni, de irodánk segítséget ad. Az ESTA kitöltése díjköteles, ára USD 14 és kártyával kell fizetni az internetes portálon.

A Regisztrációs kártya csak az új ,bordó, biometrikus útlevéllel használható. Az ESTA két évre érvényes. Az ESTA nem jelenti azt , hogy vele be is engednek az USA-ba, ha a hatóságok úgy döntenek megtagadhatják a belépést. Ez velünk valószínuleg nem fog megtörténni.

Ez az ESTA web oldala

* Az oldalon válaszd ki a Magyar nyelvet. Kapsz egy ugyanilyen, de már magyar képernyot.

* A két zöld hasáb közül a bal oldalin alul az alkalmazás gombra kattints.

* A következo képernyon az Igen, elolvastam és megértettem az információkat. opciót jelöld be és Tovább gomb.

Megkapod az adatlapot.

* A nevedet ékezetek nélkül kell kitölteni, egyébként azt írd be, ami az útlevélben szerepel.

* Magyarország helyett Hungary-t kell kiválasztani az ország nevének a megadásakor (állampolgárság. ország ahol él, telefon régiókód, útlevél kibocsátó)

* Az elso oldalon a légitársaságra vonatkozó adatok nem kötelezoen kitöltendo adatok

* A következo oldalon az útlevélszámot mégegyszer be kell ütni, meg kell adni az ellenorzokódot, amit kiírnak neked a képernyore és a következo képernyon kapsz egy kérelemszámot.

* A következo lapon visszajön a válasz, amit el lehet menteni, vagy ki lehet nyomtatni.Hivatalos nyelv: angol

Elektromos hálózat: 110V, némely elektromos készülékünk muködhet 110V feszültségrol, de ezek használatához is kell egy adaptert alkalmaznunk, egyébként szerezzünk be egy invertert, ami 220V feszültséget generál.

Pénznem: amerikai dollár

Hitelkártyák: Foleg a Visa típusú kártyát javasoljuk, mivel ez dollár elszámolású (a masters euró alapú). Kártyás fizetést széles körben elfogadnak.

Költőpénz: Minden utazó pénzköltési szokása igen eltérő. Egyes utazók többet költenek innivalóra és szórakozásra, míg mások inkább több emléket szeretnének magukkal vinni. Vedd figyelembe saját pénzköltési szokásaid (vásárlás, alkohol stb.) a költségek tervezésénél.

Utaslétszám: Nincs minimális utaslétszám megállapítva, akár egyedül is jelentkezhetsz az útra.

Néhány jótanács:
Hozz újratölthető elemeket, elemtöltőt (és adaptert, ha szükséges). Az elemek hihetetlenül mérgezőek és sok helyen utunk során nincsenek megfelelő gyűjtőedények
Kérjük, kérdezz, mielőtt fényképeket készítesz. Te sem nem szeretnéd, ha egy idegen közelítene hozzád, miközben a verandádon ücsörögsz. Ne feledd, látogatóban leszünk!
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: USA
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés