nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Plitvicei-tavak: buszos non-stop kirándulás

JelentkezésUtazási tanács #75

"Egy zsúfolt parkolóban ne csapjunk le az elso helyre, inkább menjünk még egy szintet feljebb, ott biztosan közelebb tudunk megállni a liftekhez."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 2+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


gyalogosan vár ránk valami felfedezésetalálkozhatunk idegen népcsoportokkalaz út során szép természeti jelenségeket / tájakat látunkvonatos út
A beszéd - utazás, amelynek célja van, ezért az utat fel kell térképezni. Aki úgy kezdi, hogy nem tart sehová, általában oda is jut.
mondasok utazasos kozmondas Dale Carnegie

Plitvicei-tavak: buszos non-stop kirándulás

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Utazás: autóbusszal, távolság kb. 500 km Budapestrol. A buszra az M7 vonalán Budapest - Nagykanizsa között benzinkutaknál is fel lehet szállni, elozetes egyeztetés szükséges. Találkozó péntek éjjel 23:45-kor. Indulás péntek éjfél után. Várható visszaérkezés: szombat éjjel 23.00 - vagy vasárnap hajnali 01.00 óra között. Min. létszám: 38 fo.

Ellátás: nincs

Szállás: nincs

Túra: A 8 óra alatt kb. 10 km-es útvonalat lehet bejárni. Kiépített ösvényeken, vékony pallókon, idonként emelkedokön felfelé haladva. Helyenként kishajó vagy autóbusz is igénybe veheto. A parkban többfelé találunk eligazító táblákat.

Belépojegyek: A Nemzeti Parkba érvényes belépojegy árak: Felnott: 110 kuna, Gyerek (7-18 éves): 55 kuna, 7 éves kor alatt: ingyenes. Csoportos belépo min. 15 fotol 100 kuna, gyerek 50 % kedvezmény. A belépojegy felhatalmaz a parkon belül az autóbuszok
és a hajók használatára, a belépojegyeket csoportosan vesszük meg, ebben segít az utaskíséro.

Biztosítás: Balesetbiztosítás kötése ajánlott, a helyszínen nincs orvosi ügyelet és csak az orvos kihívása 50 euróba kerül. Irodánkban a biztosítás díja 1680 Ft per fo és 45 000 EUR értékben ad fedezetet baj esetén.

Mennyi pénzt vigyek?: Tapasztalatunk szerint szendvicsekre, üdítore, kávéra 50 Kuna elegendo / fo. A bejáratnál van egy kis büfé jellegu étterem, ott lehet Euróban is fizetni, valamint egy drágább minoségi étterem is üzemel. A parkban a hajómegállóban is lehet vásárolni üdítot, képeslapot, szendvicset. Kártyát nem fogadnak el és ATM sincs. A busz a határ magyar oldalán áll meg pihenore, ott viszont itthon vagyuk:)

Élelem: a kirándulás idejére jó, ha van nálunk szendvics és innivaló, ha nem akarjuk a parki drágább árakat kifizetni.

Ruházat, felszerelés: legyen nálunk esokabát, száraz váltás ruha, mert az eso elég gyakori; kényelmes sport- vagy túracipo, amit már jól bejárattunk; kis hátizsák; telefon, ami roamingolásra is alkalmas, hogy az utaskíséro elérheto legyen.

Utaskísérés: A csoporttal utaskíséro utazik.

Plitvicei Nemzeti Park: Horvátország legjelentosebb nemzeti parkja. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebbol a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó láncolata észak - déli irányban, a Kapela-hegységben. A tavakat 190 - 200 vízesés köti össze oket. A számuk a vízboségtol függoen változik. Délen a Fekete- és a Fehér-folyók egyesülésébol keletkezo Matica-folyó által táplált Proscensko - tó terül el, 639 méterrel a tenger szint felett. Tole kb. 8 km távolságban az utolsó tó, a Sastavci "csak" 483 méterre van a tenger felett. Szintkülönbségük 156 méter. A köztük lévo különbséget vízesések hidalják át. A tórendszer vizét a Korana-folyó vezeti el. A nemzeti park több mint 200 négyzetkilométeren terül el. A leglátványosabb részek azonban maguk a tavak. Két legnagyobb tava a Kozjak és a Prosce, ezek 1000-1500 négyzetméteres vízfelületétol a legapróbb tavacskákig minden méret megtalálható. A hegyvidék domborzatának köszönhetoen minden tó más-más magasságban helyezkedik el. A tórendszer legfelsobbike 600 m magasságban terül el, s a medrébol kilépo víz 7,2 km távolságot megtéve, számtalan zuhatagon keresztül érkezik meg az alsóbb 150 m-es magasságban fekvo utolsó tóba.

A tórendszer két részbol áll, a felso és alsó csoportból. A dolomitvölgyben fekvo felso tavak a legszebbek, míg az alsó tavak kisebbek, vizük sekélyebb. A legnagyobb tó a Kozjak, ezen hajóval tudunk átkelni. A 3 km hosszú erdos partok által határolt tó az alsó és felso tavakat köti össze. Sokan a legszebb tónak tartják a Galovac-tavat lépcsos vízeséseivel.

A parkot több bejáraton át közelíthetjük meg. A belépojegyet meg kell oriznünk, mivel ezzel szállhatunk fel az autóbuszra, illetve a hajóra. A jegyek eltéro színuek, a park területén sétálva ezt a színt kell követnünk. Attól függoen, hogy melyik bejáraton át lépünk be a parkba, eloször hajóval vagy busszal indulunk kirándulni, s a séta végén másik közlekedési eszköz visz vissza bennünket a kijárathoz.

Kényelmes (inkább zárt) cipoben induljunk neki a túrának, mert a pallók csúszósak lehetnek néhol és a kisebb szintkülönbségeken könyebben át lehet sétálni.

Két útvonalat ajánlunk (a bejáratnál kapott térkép alapján - letöltheto ez könnyen értheto lesz...)

Könnyu: A busz a 2. pontnál parkol, onnan kisvonattal az 1. pontig jutunk el. Az 1. ponttól kb 3-4 órás séta (itt vannak a legszebb vízesések, sziklák, a türkizkék tavak) a legnagyobb tó (Kozjak P3 pont). A tavon kishajó visz át (menetido kb 15 perc) a P1 pontig ahonnan 10-15 perc alatt visszasétálhatunk a buszig ahol éttermek és wc-k találhatók. Aki úgy érzi, hogy kedve van még túrázni és belefér az idobe, az a P3 ponttól a P2 pontig hajókázzon és a kijelölt túraútvonalon a 4. pontig haladjon tovább. Végül a 4 ponttól a 2 pontig vissza tud jutni kisvonattal oda, ahol a busz parkol.

Nehezebb: Ezt az útvonalat az edzettebb túrázoknak ajáljuk: 2 ponttól - ahol a busz parkol - kisvonattal föl lehet vonatozni a 4 pontig és onnan kezdeni a túrát egészen a P2 pontig, ahol a Kozjak tavon átkelve jut el a P3 pontig, (aki esetleg meggondolta magát, a P2-tol a P1-ig megy és onnan sétál vissza a 2 pontig ahol a busz parkol), majd onnan folytatva a túrát egészen az 1 pontig ahonnan a kis vonat elvisz minket a végállomásig, a 2 pontig ahol parkol a busz.

Beutazás: A magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévo magyar személyi igazolvánnyal - ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes személyi igazolványt is -, beutazhatnak Horvátországba. A személyi igazolvánnyal való beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve.

Pénznem: KUNA, 1 KUNA kb. 39 Ft.

Költőpénz: Minden utazó pénzköltési szokása igen eltérő. Egyes utazók többet költenek innivalóra és szórakozásra, míg mások inkább több emléket szeretnének magukkal vinni. Vedd figyelembe saját pénzköltési szokásaid (vásárlás, alkohol stb.) a költségek tervezésénél.

Utaslétszám: Nincs minimális utaslétszám megállapítva, akár egyedül is jelentkezhetsz az útra.

Néhány jótanács:
Hozz újratölthető elemeket, elemtöltőt (és adaptert, ha szükséges). Az elemek hihetetlenül mérgezőek és sok helyen utunk során nincsenek megfelelő gyűjtőedények
Kérjük, kérdezz, mielőtt fényképeket készítesz. Te sem nem szeretnéd, ha egy idegen közelítene hozzád, miközben a verandádon ücsörögsz. Ne feledd, látogatóban leszünk!
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Horvátország
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


kalandtura

Kalandtúrák (1)

motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés