nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Peru látkép

JelentkezésUtazási tanács #10

"Ha egy útra útitárssal utazunk, akkor célszeru vegyesen pakolni a csomagjainkat. Ha az egyik csomag elvész, akkor még mindig marad pár használható holmi nálunk."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


sokfajta aktív program az út részeautós út, vagy egyéni utazáshelikopterrel is felszállunktalálkozhatunk idegen népcsoportokkalkulturális érdekességek, muemlékek látogatása
Az utazás lehet magányos, de a csillagok elvezetnek célodhoz.
mondasok utazasos kozmondas Ismeretlen

Peru 8 napos utazás/Amazonas dzsungeltúra kiegészítéssel

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Egészség:
    

Peruban nincs kötelezo oltás.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület; rendelés ido: hétfotol csütörtökig 09:30-14:00 óra közt. Telefon: 476-1364

Nemzetközi Oltóállomás: Budapest, XIII. ker. Váci út 174; rendelési ido: H-P 09:00-12:00 és H: 13:00-18:00, K: 13:00-15:00 óra közt. Telefon: 465-3809. Árak 2009-ben:

Hepatitisz A/B 6.300.- (javasolt)

Tetanusz 2.625.- (gyerekkorában kapott mindenki, így ismétlo nem árt)

Tífusz 4.200.- (nem fontos, mérlegeljétek)

Egyszeri ellátás 2.900.-

Minimum 5 héttel utazás elott!

Gyógyszerek közül leginkább hasfogóra (pl. széntabletta) lesz szükségünk, akin kijön a magassági betegség, helyben kokalevél rágásával illetve különféle helyi gyógyszerekkel próbálkozhat. Ha utazás közben épp nem lesz lehetoség kézmosásra akkor nem árt ha hoztok nedvesített törlokendot, vagy fertotleníto azonnal elpárolgó zselét

Vízum:
    

Peruba nem kell vízum, de az útlevél legyen érvényes legalább a belépéstol számított legalább 6 hónapig

Öltözködés:
    

Mivel a huvösebb hegyi térségektol a meleg sivatagi területekig mindenhol megfordulunk, javasolt a strapabíró réteges öltözködés, póló polár pulcsi, laza "lélegzo" esodzseki a hirtelen eloforduló záporok ellen, bokát védo nem túl nagy és nehéz túracipo, a melegbe pedig kényelmes szandál vagy papucs, rövid nadrág, póló, napellenzos sapka/kalap, napszemüveg a magas sugárzás miatt, és magas faktorszámú napkrém. Peruban nincs vezetékes gáz, többnyire ezért sem rendelkeznek a lakóházak futési rendszerrel, és ez a hotelekre sem jellemzo, bár az utóbbi idoben egyre több helyen raknak be vagy adnak bérbe kis hordozható radiátorokat. Egyébként pedig ahol hidegebb a levego éjjel, ott megfelelo mennyiségu takaróval látnak el.

Egyéb felszerelés:
    

az Inka ösvényre indulóknak (de többieknek sem) nem árt elemlámpa, fejlámpa, aki szeretne kisebb távcsövet is hozzon. Pót akkumulátor fényképezogépbe/kamerába nem árt, ha több napot az erdobe töltötök, nem lesz töltési lehetoség. Repüloutak során szinte mindenhol befóliáztathatjuk a csomagot, így akár egy kényelmes hátizsákkal is utazhatunk, nem feltétlenül kell a mindenhol zárható hajókoffer. Javasolt egy nagyobb hátizsák és egy kisebb. Repülore folyadékot, zselét max 100ml térfogatig engednek fel, de összesen is max 1000ml-ig lehet az utazótérbe vinni a többit alulra a hátizsákkal kell feladni. Ezt sokszor a dél-amerikai belso járatokon nem ellenorzik.

Telefon, Internet:
    

Peruban roaming lehetoség van, a hálózat 1800 MHz-en muködik, de ha telefonálhatnékunk van, egy olcsó helyi chip megvétele telefonunkba sokat tud spórolni. Egyébként minden városban általában az internet kávézókkal együtt vannak a "locutorio"-k, ahol privát kabinokból telefonálhatunk a világon mindenhova és kis kijelzon látjuk épp mennyi ideje beszélünk és mennyit költöttünk. Internet kávézó majdnem minden sarkon van, és olcsó, de wireless internetet csak kisebb részükben biztosítanak, viszont elég sok hotelünkbe már bevezették. Nem mindenhol tudnak memóriakártyáról DVD vagy CD-re írni. Elektromos áram Peruban, Bolíviában, Brazíliában (egy két államot kivéve) 220V, tehát minden nálunk használatos gép elmegy, a csatlakozók pedig többfélék lehetnek, szállásokon általában létezik az európai dugalj, de átalakítót fillérekért kint is lehet kapni. Egyik legjobb áttekinto oldal:
http://www.kropla.com

Idojárás:
   

Peru 3 fo idojárási zónára oszlik, a tengerparti, hegyvidéki és az oserdei. Az alapprogram az elso kettot érinti, az év ezen szakában a hegyekben már nincsen esos évszak de a klíma így is hirtelen változik, elofordulhatnak záporok és éjjelre lehul a levego, azonban napközben a napon meleg van és könnyen megégünk. A tengerparti szakaszokon és a sivatagban napközben meleg száraz ido, estére kissé huvös várható. Ajánlott a réteges kényelmes öltözködés (pl.: oldalzsebes nadrág, póló, könnyu széldzseki)

Szállások:
   

Peruban  mások a fogalmak a luxusról. Az út során végig már kipróbált és jól bevált középkategóriás szállodákban panziókban szállunk meg, amik közül egy ketto meglepoen ötletes. A városban elég jó, központi helyen helyezkednek el és tiszták, néha puritán berendezésuek. Soha nem alszunk sátrakban sem pedig hostelekben, hanem mindig 2 fos szobákban szállunk meg ahol minden szobához saját meleg vízzel ellátott fürdoszoba tartozik (páratlan csoportlétszám esetén 1 db 3 ágyas).

Emberek, biztonság:
   

Általában az összes latin népre igaz, hogy vidámak, és rendkívül barátságosak az idegenekkel. Ez alól a hegyvidéki indiánok kicsit kivételek, foleg mikor kérdés nélküli lefényképezésük után paradicsommal vagy salátával dobálnak meg:) Mivel az emberek többsége a legtöbb luxuscikket életében úgysem érheti el, ezért nem ezek megszerzésére fordítja idejét sem pedig azon bánatában iszik, mert ezt nem tudja megvenni, hanem inkább az adott keretei között igyekszik vidáman és boldogan élni. Nagyon fontos a család és mivel a legtöbben nem engedhetik meg, hogy minden gyereknek külön lakást vegyenek (bár a jómódúak között ott sem jellemzo a sok gyerek) a legtöbb család generációkon át együtt él.  Az emberek barátságosak, de az éhség nagy úr és akik a legszegényebb körülmények között élnek sokszor rákényszerülnek a bunözésre. Hogy ne mi legyünk az áldozatok, inkább a jól orzött turista kerületekben maradjunk, éjjel inkább csoportokban közlekedjünk, ne mutogassuk hogy milyen gazdagok vagyunk, de ha már megesett hogy kiszemeltek és ki akarnak rabolni, semmiképp ne próbáljuk gyerekkori harcmuvészet óráink anyagát, inkább adjunk oda egy kevés pénzt (nem árt két pénztárcát hozni, egyikben biztonságban a nagyobb összegek, másikban pedig a kisebb összeg mindig nálunk), mert ezek az emberek nem a balhét keresik és ennyivel beérik. Még nem fordult elo ilyen mikor utaztunk, de jobb félni, mint megijedni. Amire még ügyelni kell a piacokon a kisebb zsebelések, vagy pályaudvarokon a csomag ellopása, nem árt figyelni egymásra is és kötni egy jó kis biztosítást. És hát az angollal nem igen boldogulunk, érdemes legalább egy-két szót megtanulni spanyolul.

Étel, ital:
   

Peru nemzeti étele a "cheviche" ami lime-mal marinált nyers halétel, de akik nem bírják a halat ehetnek alpakka húst vagy csirkét, vagy a brassóihoz hasonló "lomo saltado"-t vagy "pollo saltado"-t ezt mindenhol fillérekért megtalálni. Peru nemzeti itala a pisco (a chileiek szerint az övék) ami a törkölypálinkánkhoz hasonlít bár az eloállított bor és szesz összeöntésével érik el a megfelelo alkoholszázalékot.

Az ételek természeti tájanként változnak tengerparton és dzsungelben foleg halételek, tenger gyümölcsei rántva sütve, köretként rendszerint rizs és sült krumpli és kis saláta is jár. Hegyvidékeken alpakka hús és tengerimalac. Limában Budapestet lepipáló színvonalú szupermarketek vannak (supermercado) de a kisebb településeken is majdnem minden második ház kisbolt.


A legtöbb helyen a csapból folyó víz nem fogyasztható ezért mindig legyen nálunk elegendo víz.


Egészségügy: Lehetoleg ne fogyasszunk mosatlan gyümölcsöt! Csapvíz fogyasztása tilos. A dzsungelben elofordul maláriaveszély, ezért javasoljuk a gyógyszeres védekezést. (Kérdezd háziorvosod!)

Borravaló: Mint nálunk

Időeltérés: -7 óra

Belépési engedély: Nem szükséges.

Hivatalos nyelv: spanyol

Elektromos hálózat: 220V, átalakító szükséges lehet. mert többfajta villásdugót használnak

Pénznem: új sol (PEN), kb. 65 Ft.

Költőpénz: Minden utazó pénzköltési szokása igen eltérő. Egyes utazók többet költenek innivalóra és szórakozásra, míg mások inkább több emléket szeretnének magukkal vinni. Vedd figyelembe saját pénzköltési szokásaid (vásárlás, alkohol stb.) a költségek tervezésénél.

Utaslétszám: Nincs minimális utaslétszám megállapítva, akár egyedül is jelentkezhetsz az útra.

Néhány jótanács:
Hozz újratölthető elemeket, elemtöltőt (és adaptert, ha szükséges). Az elemek hihetetlenül mérgezőek és sok helyen utunk során nincsenek megfelelő gyűjtőedények
Kérjük, kérdezz, mielőtt fényképeket készítesz. Te sem nem szeretnéd, ha egy idegen közelítene hozzád, miközben a verandádon ücsörögsz. Ne feledd, látogatóban leszünk!

Peru Nagykövetsége Magyarországon - Cím: 1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. IV. em. 45.
Tel: (06-1) 326 0984 Fax: (06-1) 326 1087
E-mail: peru1@t-online.hu
Web: www.peru.hu

Magyarország Peruban akkreditált Nagykövetsége Argentínában - Nagykövet: Józsa Mátyás
Cím: Calle 11 de Septiembre 839, Capital Federal, Ciudad de Buenos Aires
Tel: (0054-11) 4777 1770 Fax: (0054-11) 4777 1054
E-mail: secretaria@embhungria.com.ar
Web: www.mfa.gov.hu/emb/buenosaires

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa Peruban - Tiszteletbeli konzul: Hajóssy István
Cím: Lima 27, Javier Prado Este, No. 1520
Tel: (0051-1) 225 0973 Fax: (0051-1) 225 0974
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Peru
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés