nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Peru látkép
Utazási tanács #9

"Ha egy fontos külföldi indulást kell elérnünk (pld hajó vagy komp), akkor lehetoség szerint már elozo nap érjünk oda, nehogy lekéssük egy járat törlése, vagy egyéb probléma miatt."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes sokfajta aktív program az út részeautós út, vagy egyéni utazáshelikopterrel is felszállunktalálkozhatunk idegen népcsoportokkalkulturális érdekességek, muemlékek látogatása
Azt gondolom, hogy nincs jobb módja eldönteni, hogy szeretek-e vagy utálok bizonyos embereket, amíg nem utazom velük.
mondasok utazasos kozmondas Mark Twain

Peru 8 napos utazás/Amazonas dzsungeltúra kiegészítéssel

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

A létezo legrövidebb, ugyanakkor programban leggazdagabb út "biorobotoknak".

Magyar csoportvezetéssel!

Ez a létezo legrövidebb út, de a jó logisztikának köszönhetoen meglepoen sok minden belefér a programba. Olyan "biorobotoknak" ajánljuk akiknek morcos fonöke nem érti meg, hogy a jó munkaeronek lazítania kell!
Illetve azoknak akik más úttal akarják kombinálni.

Ideális idopont: A Machu Picchu környékén novembertol februárig esos évszak van, ugyan ezalatt is látogatható, viszont nem nyújt olyan élményt, mint napsütésben, vagy enyhe köddel. A tömött turista szezont is érdemes elkerülni, ami június, július, augusztus.

Ideális csapatlétszám: Ha nem egy megszokott társaságról van szó az ideális létszám 12-14 fo.


peru8
1.nap:
Limába valamelyik nemzetközi légitársasággal érkezünk, általában az esti órákban. A 9 milliós fováros nagy része bádogházakból áll, és kb. 1 millió ember vízellátása nem megoldott. Miraflores egy sziget a káoszban, rendezett parkok, nívós szállodák, kituno éttermek és a hazai színvonalat is lepipáló szupermarketek váltják egymást, és itt található a legtöbb szálloda és turista, valamint a magas falú partszakaszra épült lélegzetelállító kilátással bíró Larcomar teraszos bevásárlóközpont is. Ez a tengerparti "pláza" kicsit jobb adottságokkal rendelkezik, mint a mi Westendünk, egy sör, kávé vagy kellemes vacsora társaságában nézhetjük a végtelenbe nyúló óceán feletti vörösesen izzó naplementét.

korfu
2.nap:
Reggel buszos városnézésre indulunk. A turistautak többnyire kihagyják Limát, de Lima nem csak a veszélyes bádogvárosokból áll, hanem sokak meglepetésére számtalan európai szemmel is élheto szép része van. Eloször a Miraflores negyedet nézzük meg, ahol magas parti sziklán modern apartman épületek néznek szembe az óceánnal. Ezután a Kennedy Parkon haladunk át majd a helyi gyorsforgalmi úton a belvárosba érkezünk, a busz letesz a Plaza San Martin-on ahonnan a Jiron de la Union a mi Váci utcánknak megfelelo sétáló utcán át jutunk a fotérre. Betérünk a La Merced templomba, amelynek oltárai a katedrálisával vetekednek, majd megérkezünk a fotérre. Itt mindenkinek igénye szerint lesz ideje meglátogatni vagy a Katedrálist vagy a San Francisco kolostort. A Katedrális 1538-ban készült el, de kicsinek bizonyult, ezért 1572-ben bovíteni kezdték. A fobejárattól jobbra található kápolnában lévo koporsóban helyezték el Francisco Pizzaro hamvait. A téren van még a Kormányzói Palota, ami 1920-ban, illetve a Városháza ami 1945-ben épült. Nem messze innen pedig a San Francisco kolostor: vallási témájú festményeket és több ezer kötetes könyvtárat tartalmaz, katakombái 25 000 elhunyt maradványait rejtik, 1808 elott a limai lakosok oda helyezték halottaikat. Visszaszállunk a buszba és a Rimac folyót átlépve felmegyünk a Cerro San Cristobalhoz, aminek a tetejére egy hatalmas világító keresztet húztak fel, és ahonnan 360 fokos panoráma nyílik a városra, sot szép idoben Mirafloresig és az óceánig is ellátni (ezt a programot a veszélyes felvezeto út miatt csak kisebb buszok esetén tudjuk megtenni). Ezután a visszaúton elhaladunk a 2007-ben épített szökokút park mellett, ahol 13 különbözo alakú és formájú vízi csoda található, az egyikre még a Peruról készült promóciós videót is kivetítik. A park a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült. Visszamegyünk az óceánpartra és Barranco bohém negyede felé vesszük az irányt, ahol a Szerelmesek hídja is található. Miután átmentünk rajta, egy lélegzetvétellel egy kis kilátóhoz jutunk ahol "kötelezo" fényképezkedni. Innen hagyjuk el a várost és Piscón (Peru nemzeti itala kapta innen a nevét) keresztül Paracas halászfaluba érkezünk, és ellátogatunk a Paracas Nemzeti Parkba. Az 1975-ben alapított 340 000 hektáros terület ugyancsak sok állatfajnak ad otthont. A látogatás során lélegzetelállító partszakaszt nézhetünk meg a toronymagasságú sziklákról, illetve egy fekete és vörös homokos tengerpartot. Megpihenünk a lagúnáknál, amit a 2007. augusztus 16-i igen magas 7.9-es ereju földrengés és utána meginduló cunami romba döntött, de mára már helyreállították. Estére újra Paracasban leszünk, és itt is szállunk meg.

3. nap:

Reggel 8 órakor kihajózunk a Ballestas-szigetekre gyors motorcsónakokkal. A szigetek látványos formájukon kívül azért is érdekesek, mert közel 150 madárfaj él rajtuk, több száz fóka társaságában. Útközben, a Nazca vonalakhoz hasonló, mintegy 50 méter magas homokba formált gyertyatartó alakú jel mellett is elhaladunk. Pingvineket, oroszlánfókákat, delfineket és szerencsés esetben bálnákat is láthatunk az út során. Innen folytatjuk utunkat Ica városa felé ahol a helyi bor-, és pálinkaüzemek egyikét látogatjuk meg. Innen utunk a Huacachina-oázisba vezet, mely azon túl, hogy egy több száz méter magas homokdunékkel körülvett oázis, lehetoséget kínál arra is, hogy homokfutókkal száguldozzunk a dunék között, és a toronyház magasságú homokhegyekrol homokdeszkázzunk a mélybe. Itt töltjük az estét.peru8
4. nap:
Reggel Nazca kisvárosába indulunk, ahol a repülotéren kezdünk. Mintegy 35 perces repülést teszünk a híres Nazca-vonalak felett tapasztalt pilótákkal, kisgépeken. A vállalkozó kedvuek befizethetnek még a Palpa vonalak feletti utazásra is. A Palpa vonalak állítólag a Nazca vonalakhoz hasonló rejtélyes objektumok, de állítólag csak most, a modern technika és muholdfelvételek segítségével fedezték fel oket. A vonalak feletti repülés után egy privát kisbusz visz a közelben feltárt és rekonstruált Chauchilla szabadtéri múmiatemetohöz. Mivel semmi nincs elkerítve, kicsit elsétálva a múmiáktól cserépedény darabokat illetve csontokat lehet találni. A repüléssel egybekötött programok tartalmazzák még egy hagyományos technikát alkalmazó kerámia manufaktúra és egy aranyfeldolgozó muhely (ahol igen kezdetleges módon, fáradtságos emberi erovel, gépek nélkül nyerik ki az aranyat) megtekintését. Késo délután 6 órás buszúttal indulunk vissza Limába.

peru8
5. nap:
Hajnalban transzfer a reptérre, átrepülünk Cuzcoba, az inkák szerinti világ köldökébe, a Szent Városba. Cuzco 3360 méteres tengerszint feletti magasságon épült, ezért az akklimatizáció fontos dolog, foleg azoknak, akik érzékenyek a magasságra, koka tea fogyasztása legális és javasolt, de ezt általában minden szálláson, mint wellcome drink, úgyis kapunk. A délután hátralevo részét ebben az elbuvölo koloniális városban töltjük.

6. nap:
Megreggelizünk, majd indulunk is tovább a Szent Völgybe, megnézzük a Cusco környéki fontosabb romokat (Sacsayhuaman és Tambomachay), illetve megállunk a Fehér Krisztus szobornál, ahonnan lenyugözo kilátás nyílik a városra. Gyors fényképezés után Pisac felé indulunk, de megállunk egy igényes, de igen drága shop köré felhúzott kis skanzenben, ahol vásárlás nélkül is megismerkedhetünk a lámákkal, vikúnyákkal, alpakkákkal, valamint a helyiek is megmutatják, hogyan színezik a szálakat és hogy szonek évszázadok óta. Pisacban a hegy tetejére épített romok megtekintése egy kb. 2 órás kirándulást igényel, mindenkinek a maga tempójában, de amennyiben fáradtak leszünk, a kocsi elvisz a hegy tetejére, hogy képeket készítsünk, ezután pedig lesz idonk vásárolni a híres pisaci piacon. Tovább megyünk az Urubamba folyó és hatalmas teraszos hegycsúcsok kíséretében Ollantaytambó inka romjaira épített városába. A romok megmászása után elég idonk lesz egy vacsorára, és az esti vonattal 2 óra alatt megérkezünk Machu Picchu Puebloba (vagy másnéven Aguas Calientesbe), a híres inka romváros mellett fekvo kis faluba, ami közvetlenül a perui dzsungel lábánál fekszik, 120 kilométerre Cuzcotól.

peru8
7. nap:
A program fénypontjának is nevezhetjük, Machu Picchu romváros megtekintését. Busz visz fel a faluból a bejáratig, amit igénybe is veszünk felfele, hogy elég eronk legyen a romok és látnivalók bejárására. Bátrabbak a Machu Picchu Orrának is nevezett Waynapicchut is megmászhatják, valamint a Napkaput, Holdkaput, és az Inka Hidat. A romváros 1911-es újrafelfedezése óta (a hódító spanyolok ugyanis nem is tudtak létezésérol) turisták milliói látogatják, és 1983-tól a Világörökség része. Sokan misztikus erot tulajdonítanak a helynek, így a meditáló turista nem ritka látvány. Semmilyen kép vagy videó nem tudja visszaadni azt az élményt, amit ott érezhet a látogató! A délutáni vonattal visszaérkezünk Cuscoba.

8. nap:
Reggel visszarepülünk Limába, majd onnan a nemzetközi csatlakozásunkkal visszaindulunk hazánkba.

Amazonasi dzsungeltúra 4 nap/ 3 éj
peru8
Kiegészítés
1. nap:
Ez a túra a Limából Iquitosba repüléssel kezdodik, ugyanis Iquitosba vagy így, vagy hajóval juthatnánk csak el, mert a dzsungel tökéletes belsejében van és nem vezetnek oda utak. Ha nemzetközi repülonk úgy érkezik, akkor érkezés után rögtön Iquitosba repülünk és az estét a városban töltjük, ha nincsen már aznap repülo akkor Limában alszunk és másnap reggel repülünk Iquitosba.

2-3. nap:
Iquitos csak a belépo a dzsungelhez, ez a közelben található egyetlen nagyváros, és ide érkezik csak repülo Limából. Innen Iquitos úszó negyedén (Belém) és piacán át haladunk motoros kenukkal kb. 2 óra alatt a lodge-ig a dzsungel belsejében, ahol a szállás és a programok is lesznek. Elfoglalhatjuk a szúnyoghálóval ellátott szállásainkat, és a következo napok programjai során lehetoségünk van mindent kipróbálni a dzsungel életbol. Nem kötött sorrendben vannak a programok és nem is kötelezoek, de az árban benne vannak: kenuzás az Amazonason, rózsaszín delfin megfigyelés, fürdés az Amazonasban, piranha vadászat, éjszakai dzsungel séta, megismerkedés a helyi törzsekkel és helyi gyógynövényekkel, táncokkal, köpocsövezés, piranha vadászat, és az oserdo flórájának és faunájának megismerése.

4. nap:
Délelott szabadprogram, majd elindulunk vissza Iquitosba ismét hajókkal, majd elvisznek a reptérre és visszarepülünk Limába.

Hozzávetoleges ár: 105.900 Ft/fo
ami tartalmazza az oda-vissza repülojegyeket Lima-Iquitos-Lima útvonalon, a transzfert a limai szállásra, majd másnap a reptérre, illetve Iquitosban is a reptérrol, illetve reptérre, majd ismét Limába, az elso éjszakai szállást érkezéstol függoen vagy Limában vagy Iquitosban, a 3 napos dzsungeltúra során a szállást, és az összes említett programlehetoséget, valamint a napi háromszori étkezést. A repülojegy árának változása módosíthatja a csomag árát.


 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Peru

Kereséłź/h1>

motoros_utak

Motoros turak (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot k鳺�tte ARI & webdesign-webtervez鳭honlapk鳺�s
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures