nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Motorozás Toszkánában

JelentkezésUtazási tanács #18

"Teljesen felesleges minden utazás elott listát készíteni azokról a dolgokról, amiket elviszünk magunkkal. Egyszer készítsünk a számítógépen egy olyan listát, amin minden rajta van, majd töröljük róla azokat, amik éppen nem kellenek."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 18-65 év
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes repülos úthoszabb séta / trekkinga túrán vizes leszel (kenu, vizisí, rafting)
Le kell rakni a lélek terhét, elobb semmilyen vidék sem fog tetszeni.
mondasok utazasos kozmondas Seneca

Motorostúra Toszkánában pincelátogatásokkal és borkóstolókkal.

1. nap Indulás
toszkán motoros túra
Délután indulunk Budapestrol Bécsbe motorral. Bécsben felrakjuk a motorjainkat a vonatra, majd elfoglaljuk a hálófülkéinket. A vonaton 2-4-6 ágyas fekvokocsikban foglalható hely.
A vonat 20:21-kor indul és reggel 7 órakor érkezik meg Firenzébe, túránk indulási helyére.

2. nap Érkezés Firenzébe - Greve in Chianti - San Gimignano - Siena
Reggel megérkezünk Firenzébe.
Megszerezzük a motorjainkat és elindulunk a motoros bortúránkra.
Eloször a Chianti vidékére utazunk. Dimbes-dombos vidék ez is, változatos növényzettel. Szemünk már hozzászokott ugyan a ciprusligetekhez, de a szolo, ciprus, olajfa sorminta látványát nem lehet megunni. Chianti szívében Greve jelentos szolo-és bortermelo város, ahol rögtön megcsap bennünket valami furcsa, enyhe dohszag. Bár a hegységet autópálya veszi körül, mégis oriz valamit az érintetlen természetbol. A falvak itt szegénységet árasztottak magukból a XIX. századi reformokig, valódi virágzásuk a francia mintára bevezetett borhitelesítés óta indult meg. A bortermelés azonban régi hagyomány itt, Greve dicsekedhet a Chianti Classico központja büszke címmel, melynek megkülönbözteto jele a fekete kakas.
toszkán motoros túra


Következo uticélunk San Gimignano lesz. A város híres tornyainak szépsége és varázslatos bája szinte belefojtja az emberbe a szót. Hagyjuk szóhoz jutni a mestert, André Suarést, aki ennél eredetibb várost nem látott egész Olaszországban.

A századelon járt ott, és a következot jegyezte fel: "én vagyok az egyetlen külföldi itt, ezen a szép augusztusi délutánon, mely perzsel és elbágyaszt..."

Boldog kor. Mi ne reméljük, hogy egyedül leszünk, mint Suarés, amikor San Gimignano felfedezésére indulunk, hiszen Itália egyik legbájosabb és legkedveltebb úticélja ez a városka.. Fénykora rövid fél évszázadig tartott a XIV. században, amit négy évszázad teljes hanyatlás követett.

toszkán motoros túra
Az aranykorban épült, raktárként és erodként egyaránt használatos tornyok többsége összedolt, a hatvannál is többol ma mindössze tizenhárom maradt. A város valódi ékszerdoboz, és az egyik toronyból kialakított kilátóból fantasztikus a látvány a lágyan hullámzó dombokkal.


Késo délután tovább indulunk Sienába, ami San Gimignano mellett az egyik legnagyobb toszkán csoda, amely olyan, mintha valamiféle varázslat folytán egyenesen a középkorból csöppent volna bele a XXI. századba. A kagyló alakú foteéret, a Campot megyünk megcsodálni, ami egyedülálló a világon.

A téglával kikövezett hatalmas tér ad otthont a világhíres Palio-nak évente kétszer a Szuzanya ünnepén. A térrol boltíves árkádokon át, lépcsokön felkapaszkodva érünk fel a fekete-fehér zebracsíkos Dómhoz, ami a világ egyik legértékesebb építészeti kincse.

Az éjszakát Sienában töltjük.

3. nap Montepulciano - Montalcino (150 km)

toszkán motoros túra
Reggeli után délebbre tartunk a csodálatos és gogös nemesi város, Montepulciano felé, amely úgy vonzza magához a ritka látogatót, akár a mágnes. A városfalakról mindenünnen a hullámzó dombokra, és a Vino Nobile nevu, nemes olasz szolofajta ligeteire nyílik kilátás.

Ebéd után Montalcinoba, az isteni Brunello liliputi hazájába indulunk. A domboldalba épült városkát egy hatalmas fellegvár orzi, amely ma a környék szoloi felett orködik.
toszkán motoros túra
Miután elfoglaltuk szállásunkat. Gyalogosan indulunk a borkóstolónk helyszínére a városban. Sétát teszünk a borászat pincéiben, ahol megkóstolhatjuk a fenséges Brunellót is, ami egy olyan Montalcino környéki borfajta, amelyet fahordóban akár húsz évig is lehet érlelni.

A borkóstoló után megvacsorázunk a városban.

4. nap Sorano - Pitigliano - Assisi - Cortona (340 km)
toszkán motoros túra
Montalcino mellett egy puszta mélyén, fák oltalmában áll a San. Antimo-apátság kristálytiszta román stílusú épülete. Egyszeru és fenséges épületrol van szó, amelyet az isteni fény öltöztet pompába.

Ma még délebbre indulunk a zord Maremma felé. Az egykori mocsárvidéket még Mussolini idején csapolták le, és tették a földet muvelhetové. Érintetlen természeti környezet ez, fenyokkel és örök zöld tölgyekkel, vaddisznókkal, ozekkel, bivalyokkal, tehenekkel és vadlovakkal. Toszkánának egy egészen más arcával ismerkedhetünk meg. Kopár, vad vidék ez, ahová a forradalmi gondolatok és a reneszánsz humanista eszméi soha nem tudtak behatolni.

Utunk eloször a kanyargós, gesztenyefákkal borított bazalttufák meredek falai közt vezet Soranoba. Az apró, etruszk eredetu középkori városka igen elhagyatott, itt biztosan nem fogunk sok turistába botlani, azonban fantasztikus kis éttermeket és boltokat fedezhetünk fel a kanyargós utcákon.

Ezután kis kitérot teszünk Sovana egyutcás falucskába, ahol egy régi patinás szálloda étterme 2 Michelin csillagos minosítést kapott. A minosítéshez képest meglehetosen olcsón megebédelhetünk az étteremben. A fantomfalu megelégszik egyetlen utcácskával és egy kissé
toszkán motoros túra
düledezo román templommal, Sovana hangulata azonban leírhatatlan, ezt látni-érezni kell.

Pitigliano úgy áll a sziklateton, mint Simeon oszlopa. A tündérmesébe illo kisvárost este kivilágítják, és ez az elfeledett, isten háta mögötti hely egyszerre csak Toszkána egyik legvonzóbb részévé lép elo.

Visszafordulunk észak felé és Assisibe vesszük az irányt.
Az úton elöttünk a hegyen magasodik Assisi városa, erodként nyúlik ki belole támfalaira támaszkodva a hatalmas Szt. Ferenc templom, mely alsó és felso templomával uralja a hegyoldalt. A városban minden a szentekrol szól.

Cortona felé tartunk, amely egyike azoknak a hegycsúcson levo kisvárosoknak, amelyek mindenfelé lejtokre épültek. Gyönyöru apró
toszkán motoros túra
utcácskák, lépcsok és kis köves utak legvégén juthatunk el a város legmagasabb pontjáig, ahonnan festoi a kilátás, a távolban pedig a Trasimeno tó tükre fénylik.

Itt minden kacskaringós utca a fotérre vezet, de útközben találkozunk apró, szilvafákkal büszkélkedo terecskékkel, csodás pálmafás palotakertekkel, vagy kézmuves boltokat rejto árkádokkal. A vacsoránkat valamelyik hangulatos étteremben fogyaszthatjuk el.
Az éjszakát Cortonában töltjük.

toszkán motoros túra
5. nap Bologna - Linz (Ausztria) (403 km)

Elindulunk hazafelé.
Elso állomásunk Bologna lesz. Akinek kedve van, Bolognában meglátogathatja a Ducati múzeumot és gyárat. A kb. 75 perces angol nyelven vezetett túrára elore be kell jelentkezni.
Ebéd után tovább indulunk Ausztriába. Kisebb pihenok után estére érkezünk meg Linz környéki szálláshelyünkre.

6. nap Linz - Mariazell (372 km)
Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül, Mariazellig, ahol a mai szállásunk lesz.

7. nap Mariazell - Budapest (343 km)
A mai úticélunk már Budapest.


toszkán motoros túra
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Ausztria, Olaszország
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures