nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Mont Blanc (4808 méter) csúcsmászás

JelentkezésUtazási tanács #50

"Ha több országba utazunk, ahol különféle pénznemeket használnak, akkor vigyünk magunkkal több pénztárcát, így ezek a pénzek nem keverednek össze, és csak azt a pénz használhatjuk, ahol éppen vagyunk."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 16+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes sokfajta aktív program az út részebiciklizés a túra részebuszos úthavas aktivitás (pld. hómobil, síelés, rax)helikopterrel is felszállunka túra során hosztelben lesz a szálláshelyünktalálkozhatunk idegen népcsoportokkalkompolás az út része
Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.
mondasok utazasos kozmondas Márai Sándor

Mont Blanc (4808 méter) csúcsmászás

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

A Mont Blanc megmászásához az alábbiakra van szükség: jó eronlét, alapos felkészülés és mázli az idojárással. Az elso kettoben segítünk, a harmadikért imádkozunk.Európa legmagasabb csúcsának megmászása igazi alpesi hegymászás.

1. nap: Grand Paradiso mászás 1. nap Érkezés Olaszországba, Pont-ba, az Aosta Völgybe. (1945 m)
Igény esetén az útba eso Gran Paradiso (4061m) nevu csodaszép és aránylag könnyu "négyezrest" megmásszuk akklimatizációs céllal. Ennek idopontja augusztus 5-7. Ha a csapat akarja, akkor páratlan élményt jelent a Paradiso megmászása és valóban segítheti a Mont Blanc túra sikerét egy négyezresen történt akklimatizáció. Bár a Mont Blanc-on sem rohanunk fölfelé épp a magasság miatt, de akik lassabban alkalmazkodnak, azoknak kifejezetten ajánljuk, hogy a Paradisora is tartsanak velünk.

Itt vacsorázunk és sörözgetünk. Aztán egy kempingben töltjük az éjszakát.
2. nap: Pont (1945m)- Vittorio Emanuele II Ház (2775m)-Gran Paradiso(4061m)-Vittorio Emmanuele II Ház Szintkülönbség: 2112 m föl és 1286 m le Menetido: 10 óra
Nagyon sok a szintkülönbség, ami elottünk áll, ezért jó korán indulunk. Kezdetben egy széles úton haladunk, ahol vízesések szegélyezik az ösvényt. Aztán az erdoben válik meredekebbé az ösvény, majd a menedékház elott már köves morénává változik az út. A házban megpihenünk és letesszük a hátizsákokat. A csúcs felé vezeto szakaszon keresztezzük a Gran Paradiso gleccsert, majd egy egy jeges szakasz után érünk a gerincrészre. A csúcs elotti részen egy könnyu sziklamászás vár ránk, de aztán 15 perc alatta csúcson állunk. Csúcsfotók és csúccsokik...a csúcsról jó idoben látni fogjuk az egész Mont Blanc vonulatot. Aztán visszamegyünk a házhoz, ahol az éjszakát töltjük.
3. nap: Vittorio Emanuele II Ház (2775m)-Pont (1945m)-Les Houches
Egy könnyu lejövetel vár ránk, aztán az autókkal átmegyünk a Les Houches-ban lévo kempinbe, ahol kipihenjük a fáradalmakat. A következo nap szintén laza lesz, tehát nincs miért aggódni, ha egy kis izomláz gyötör minket.


Mont Blanc a Grand Culoir útján (a Gouter út):

Az Alpok és Nyugat-Európa legmagasabb csúcsát, ha szerencsénk van 3-4 nap alatt másszuk meg. Az úton menedékházakban szállunk meg. Az elszántabbak akár sátrat is felcipelnek a 3200 és 3800 méteren lévo táborokba, de mi a kényelmesebb megoldást: a menedékházat választjuk inkább. A házakban elég borsos áron, de van minden mi szem-szájnak ingere. A legnagyobb látványosság a hegyen kívül persze a WC.
4. nap: Mont Blanc mászás 1. nap Les Houches
Akik nem jönnek a Grand Paradisora, azok ezen a napon csatlakoznak a Mont Blanc túrához. Találkozó Les Houchesban, ahol egy olyan kempinben szállunk meg, ahonnan az egész Mont Blanc vonulatot látjuk, ami a lemeno nap fényében egészen rendkívüli látvány. És innen nagyon jól fotózható. Itt megbeszéljük, ki mit hagyott otthon:)! De viccen kívül ellenorizzük a felszerelést, és kiosztjuk amire szükségetek lesz. A kisvárosban vacsorázunk és amég este összeállítjuk a csomagokat. Hágóvasat és jégcsákányt kaptok, ezt innektek kell "cipelni".
5. nap: Les Houches- Tete Rousse (3167m)
Az elso állomásunk a Tete Rousse ház, ahova részben hegyi-vasúton robogunk fel. Az állomás: a Nid d`Aigle 2372 méteren van. Itt nagyon nagy
tömeg van, mivel a kirándulók jó idoben elözönlik a környéket. érdemes a visszaútra bejelentkezni, másképp elofordulhat hoyg enm férünk be a kocsikba. Innen kezdodik a mászás, amit a vadászkunyhónál szakítunk meg 2768 méteren, ahol pihenünk. Az elso mászónapon nem kell sok szintet leküzdenünk, tulajdonképp a következo házig is bírnánk, de mivel hamarosan nagy magasságba érünk, szükség van az elso 3000 méter fölött eltöltött éjszakára ahhoz, hogy akklimatizálódjunk.
6. nap: Tete Rousse (3167m)-Gouter Ház (3817m)
Meglehetosen korán indulunk a Gouter házba (3800 m). Az út nem hosszú, de érdekesebb, mint az elozo napi falat. A korai indulásra sem azért van szükség, mert az út hossza ezt indokolná, hanem , hogy a nap melegétol kiolvadó kövek a kuloárban ne a mi fejünkre záporozzanak. És azért sem árt korán megérkezni, mert késo délután hatalmas tömeg várható a házban és jobb, ha inkább mi választhatunk helyet. Ha fölértünk eszünk-iszunk (sokat, de nem alkoholt!!!) és alszunk.
7. nap: Gouter Ház(3817m)-Dom du Gouter (4260m)-Mont Blanc (4810m)-Dom du Gouter (3817m)-Tete Rousse (3167m)-Nid d`Aigle (2372m)-Les Houches
Életünk leghosszabb napja:). Igen korai! indulás a csúcsra, aztán sok-sok pihenovel elérjük a Vallot-bivakot kb. 4200 méteren, innen pedig kötélbiztosítással haladunk a Csúcs felé. Vissza ugyanazon az úton jövünk ahol fölmásztunk, egészen a Tete Rousse házig. Aztán ha bírjuk leereszkedünk a kempingbe.De ha túlságosan fáradtak vagyunk , vagy késore jár itt is éjszakázhatunk. Itt aztán a jól megérdemelt sör mellett megbeszéljük élményeinket.

Akinek a csúcs után is marad még energiája, azt elvisszük egy kis sziklamászásra vagy egy jó via ferrata-ra, de tapasztalataink szerint a nagy siker után a legtöbben kávéházban, étteremben szeretik tölteni a maradék idot.

 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Franciaország, Olaszország
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures