nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Mezoamerika túra: Mexikó, Guatemala és Honduras

JelentkezésUtazási tanács #60

"Baleset esetén a mentosök a sérült mobiltelefonjában az ICE nevet keresik (In Case of Emergency) - baj esetén hívható személy. Írjuk bele azt a telefonszámot, amit baj esetén lehet keresni. Ha több is van ilyen, akkor ezek legyenek ICE1, ICE2 stb."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes sokfajta aktív program az út részehelikopterrel is felszállunknagy hoingadozás várhatómotoros út
Többet utaztam, mint bárki más, és azt vettem észre, hogy még az angyalok is akcentussal beszélik az angolt.
mondasok utazasos kozmondas Mark Twain

Mezoamerika túra: Mexikó, Guatemala és Honduras

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Egy hihetetlen kaland három csodás országban! Kultúra, történelem, színek és ízek...legendák, misztikum és fantasztikus vendéglátás. Mindezt együtt kínálják a programunk során felfedezésre kerülo országok.

Program:

mezoamerika
1.nap:

Nemzetközi járatunkkal megérkezünk Mexico City-be, majd transzfer a szállodáig (kb. 30-40 perc).


2.nap:
Mexico City túra-Antropológiai Nemzeti Múzeum-Teotihuacan (kb. 10 óra)

Impresszív megapolisz és régészeti szimbiózis...ezekkel a kifejezésekkel jellemezhetjük Mexikó fovárosát: meszticek, kreolok és európaiak, kultúra és régészet...pompás színek, csípos ízek...ez mind-mind e várost jellemzi. Mai programunk során megismerkedhetünk a Zocalo-val, az ország foterével, Tenochtitlan, az osi azték város romjaival, valamint a Nemzeti Palotával. Megtekintjük Diego Rivera, az egyik leghíresebb mexikói muvész csodás, színes freskóit a prekolombiánus történelemrol, a régmúlt gyarmati rendszerrol vagy a forradalomról.

Felkeressük a Chapultepec Park-ban található Antropológiai Nemzeti Múzeumot, ahol a hispán hódítás elotti régészeti kincsekkel ismerkedhetünk meg: tolték, azték, zapoték, mixték, olmék és maya kincsekkel, valamint az óriási Azték Naptár-kovel is találkozhatunk.

Ezután Teotihuacan-ba, Mexikó legnagyobb és egyik leghíresebb archeológiai területére, romvárosába látogatunk, amely a fovárostól 80 km-re fekszik. Felfedezzük a Nap-,valamint a Hold-Piramist, és a templomokkal és palotákkal szegélyezett Halottak-útját, majd visszatérünk a szállodába.

mezoamerika
3.nap:
Mexico-125 km-Puebla-363 km-Oaxaca

Korán reggel a karibi-partok felé vesszük az irányt, Puebla-ba az UNESCO Világörökségi helyszínére utazunk. Legendás csokiszószáról, a mole-ról, és tiszta levegojérol is ismeretes. Ma népességét tekintve Mexikó negyedik legnagyobb településének tekintheto. Továbbutazunk Oaxaca-ba, majd bejelentkezünk szállodánkba.

4.nap:
Oaxaca-10 km-Monte Alban-250 km-Tehuantepec

Ma Monte Alban-ban teszünk egy túrát. A város a tenger szintje felett 2000 m-re helyezkedik el, és valaha a Zapotékok vallási központjaként funkcionált. Monte Alban egy templomváros, egy építészeti csoda, magában foglalja a hatalmas fennsíkon elterülo piramisegyüttest, a szomszédos csillagászati megfigyelot, labdajátékok terét, és a világhíres Táncosok fali ábrázolásokat. Nemcsak vallási kultusz, de katonai gyozelmi ünnepek színhelyéül is szolgált. Valaha 25.000 ember otthona volt.

Ezután továbbhaladunk Tehuantepec-be, és bejelentkezünk a szállodába.

mezoamerika
5.nap:

Tehuantepec-370 km-San Cristobal de Las Casas


Mai programunkat a híres mexikói kanyon a Sumidero megismerésével kezdjük. Nemcsak szárazföldön, de vízen is haladva jutunk el hozzá. Egzotikus növényeivel, barlangjaival és oltáraival a Sumidero Kanyon Mexikó egyik legkáprázatosabb helyének tekintheto. Miután megtekintettük a kanyon szépséges látnivalóit, továbbutazunk Chiapas állam korábbi fovárosa felé, majd elfoglaljuk szállásunkat San Cristobal de Las Casas városában.

6.nap:
San Cristobal de Las Casas-La Mesilla-241 km-Atitlan ( Mexikó és Guatemala)

Guatemala-ba érkezvén eloször az Atitlan tavat keressük fel, amelyet Aldoux Huxley angol író igen találóan a világ legszebb tavaként jellemzett. Ezt a természeti szépséget 3 vulkán-Toliman, San Pedro és Atiotlan-veszi körbe. Éjjel érünk az Atitlan hotelhez.

mezoamerika
7.nap:
Atitlan-Antigua (Guatemala) 120 km

Az UNESCO által az Emberiség Örökségének titulált bájos városba, Antiguába indulunk.
A városba érve megtekintjük a Hableány szökokutat, a Katedrálist, és a foteret, majd eljutunk szállodánkhoz, ahol letesszük csomagjainkat.

8. nap:
Antigua-Copan (Guatemala & Honduras) 290 km

Copan városának megtekintésével kezdjük a napot. Copan a régvolt maja civilizáció egyik híres helyszíne, nem messze helyezkedik el a Guatemala-Honduras határtól. Az idok során az egyik legerosebb várossá notte ki magát, a déli maja régiókban igazi hatalommal bírt. Megtekintjük a Nagy Teret, amelyet sztélék és oltárok díszítenek, valamint az Akropoliszt és a templomot, amelyek ablakot nyitnak e terület múltjára.

Ezután visszatérünk szállodánkba.

mezoamerika
9.nap:
Copan-190 km-Quiringa-253 km-Flores (Guatemala)

A maja városban Quirigu-ban találhatjuk a világon valaha megtalált legmagasabb sztélét, az ún. E-sztélét.
Az itt található sztélék azért ilyen különlegesek, mert igen gazdagok feliratokban és díszítésekben. Azonban nemcsak az E, hanem számos más látványos és gigantikus sztélé is vár ránk a mai nap folyamán. Valamennyi sztélé közös jellemzoje, hogy egy-egy oltár kapcsolódik hozzájuk, amelyeken a kegyetlen véráldozatokat mutatták be.

Quiringua után továbbutazunk Flores-be.

10.nap:
Flores -60 km Tikal- Flores

A mai napon a maja birodalom fovárosába, közép-amerika egyik legrejtélyesebb romvárosába Tikal-ba érkezünk, ahol nem mással, mint a híres I. vagy Nagy Jaguár és a II. vagy más néven a Hold Templomával, valamint a legmagasabbal a Kétfeju Kígyó templomával ismerkedünk meg.
Tikal központi terén 8 piramis található, amelyek egyetlen építészeti egységet alkotnak. A piramistemplomokban festményekkel díszített síremlékeket találhatunk. A város kultikus központja kb. 2,5 km? területen foglal helyet.
Az UNESCO által a világörökség részének tekintett nemzeti parkban sztélék és oltárok hatalmas tömegét is megtalálhatjuk.

mezoamerika
11.nap:
Flores 210 km - Bethel - Bonampak - Palenque (Guatemala & Mexico)

A parkbeli ebéd után Palenque-be utazunk.

Bonampak maja romváros nem csak építészeti méreteirol híres, hanem a fennmaradt freskókról is, amelyek foleg az úgynevezett Freskók templomában találhatók. A város 580-800 között épült. A város megtekintése után Palenquebe érkezünk.

12.nap:

Palenque - 365 km - Campeche

Palenque maja romváros, amely a 7. században vált vallási központtá és ekkor élte virágkorát is. A maja civilizáció egyik legszebb helyszínének tartják. Romjainak nagy része sajnos azonban még ma is feltáratlan.
Szertartási központjának romjai között találták meg a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékét.
A Palota, a Feliratok temploma, a Kereszt temploma, a Leveles kereszt temploma és a Naptemplom...aki egyszer látta ezeket a lenyugözo alkotásokat, sosem felejti el oket.

Továbbutazunk a mexikói öböl mentén, utunk igencsak látványos lesz. Szállodánk Campeche-ben vár ránk.

13.nap:

Campeche - 164 km Merida - 107 km Chichen Itza - 180 km Cancún

A maja-tolték kultúra egyik leghíresebb és legjelentosebb képviseloje, az új világcsoda, Chichen Itza megtekintése a mai feladatunk. A Föld szeme és a Fehér ko országa nevet viselo területre csak a kiváltságosok léphettek be: varázslók, tudósok, labdajátékosok. Templomait a spanyolok már nem láthatták, mivel ismeretlen okok miatt ezek elnéptelenedtek.
Nem hagyjuk ki Kukulkan azaz Tollaskígyó Templésként pedig úszhatunk az Ik-Kil víz alatti vízgyujtoben (cenota), ott, ahol a szél születik. Ezek a vízgyujtok a föld legérdekesebb és talán legszebb vízforrásai; vizük édes, huvös és smaragd színu. Helyenként beomlik az oket fedo mészkoréteg, és így fény szökik be a külvilágból. Egyszeruen csodálatos!

Az álmélkodás után tovább utazunk Cancun-ba. Majd nemzetközi járatunkkal hazautazunk.
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Guatemala, Honduras, Mexikó
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


kalandtura

Kalandtúrák (1)

motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures