nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Mezoamerika túra: Mexikó, Guatemala és Honduras

JelentkezésUtazási tanács #7

"Szkenneljük be a fontosabb irataink tartalmát (pld. Útlevél, vagy hitelkártyák) és küldjük el magunknak egy olyan internetes rendszerre, amit bárhol elérünk a világban. Például küldjünk másolatot a gmail-es vagy yahoo-s címünkre."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes sokfajta aktív program az út részehelikopterrel is felszállunknagy hoingadozás várhatómotoros út
Szeretek utazni, utálok megérkezni.
mondasok utazasos kozmondas Albert Einstein

Mezoamerika túra: Mexikó, Guatemala és Honduras

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Egy hihetetlen kaland három csodás országban! Kultúra, történelem, színek és ízek...legendák, misztikum és fantasztikus vendéglátás. Mindezt együtt kínálják a programunk során felfedezésre kerülo országok.

Program:

mezoamerika
1.nap:

Nemzetközi járatunkkal megérkezünk Mexico City-be, majd transzfer a szállodáig (kb. 30-40 perc).


2.nap:
Mexico City túra-Antropológiai Nemzeti Múzeum-Teotihuacan (kb. 10 óra)

Impresszív megapolisz és régészeti szimbiózis...ezekkel a kifejezésekkel jellemezhetjük Mexikó fovárosát: meszticek, kreolok és európaiak, kultúra és régészet...pompás színek, csípos ízek...ez mind-mind e várost jellemzi. Mai programunk során megismerkedhetünk a Zocalo-val, az ország foterével, Tenochtitlan, az osi azték város romjaival, valamint a Nemzeti Palotával. Megtekintjük Diego Rivera, az egyik leghíresebb mexikói muvész csodás, színes freskóit a prekolombiánus történelemrol, a régmúlt gyarmati rendszerrol vagy a forradalomról.

Felkeressük a Chapultepec Park-ban található Antropológiai Nemzeti Múzeumot, ahol a hispán hódítás elotti régészeti kincsekkel ismerkedhetünk meg: tolték, azték, zapoték, mixték, olmék és maya kincsekkel, valamint az óriási Azték Naptár-kovel is találkozhatunk.

Ezután Teotihuacan-ba, Mexikó legnagyobb és egyik leghíresebb archeológiai területére, romvárosába látogatunk, amely a fovárostól 80 km-re fekszik. Felfedezzük a Nap-,valamint a Hold-Piramist, és a templomokkal és palotákkal szegélyezett Halottak-útját, majd visszatérünk a szállodába.

mezoamerika
3.nap:
Mexico-125 km-Puebla-363 km-Oaxaca

Korán reggel a karibi-partok felé vesszük az irányt, Puebla-ba az UNESCO Világörökségi helyszínére utazunk. Legendás csokiszószáról, a mole-ról, és tiszta levegojérol is ismeretes. Ma népességét tekintve Mexikó negyedik legnagyobb településének tekintheto. Továbbutazunk Oaxaca-ba, majd bejelentkezünk szállodánkba.

4.nap:
Oaxaca-10 km-Monte Alban-250 km-Tehuantepec

Ma Monte Alban-ban teszünk egy túrát. A város a tenger szintje felett 2000 m-re helyezkedik el, és valaha a Zapotékok vallási központjaként funkcionált. Monte Alban egy templomváros, egy építészeti csoda, magában foglalja a hatalmas fennsíkon elterülo piramisegyüttest, a szomszédos csillagászati megfigyelot, labdajátékok terét, és a világhíres Táncosok fali ábrázolásokat. Nemcsak vallási kultusz, de katonai gyozelmi ünnepek színhelyéül is szolgált. Valaha 25.000 ember otthona volt.

Ezután továbbhaladunk Tehuantepec-be, és bejelentkezünk a szállodába.

mezoamerika
5.nap:

Tehuantepec-370 km-San Cristobal de Las Casas


Mai programunkat a híres mexikói kanyon a Sumidero megismerésével kezdjük. Nemcsak szárazföldön, de vízen is haladva jutunk el hozzá. Egzotikus növényeivel, barlangjaival és oltáraival a Sumidero Kanyon Mexikó egyik legkáprázatosabb helyének tekintheto. Miután megtekintettük a kanyon szépséges látnivalóit, továbbutazunk Chiapas állam korábbi fovárosa felé, majd elfoglaljuk szállásunkat San Cristobal de Las Casas városában.

6.nap:
San Cristobal de Las Casas-La Mesilla-241 km-Atitlan ( Mexikó és Guatemala)

Guatemala-ba érkezvén eloször az Atitlan tavat keressük fel, amelyet Aldoux Huxley angol író igen találóan a világ legszebb tavaként jellemzett. Ezt a természeti szépséget 3 vulkán-Toliman, San Pedro és Atiotlan-veszi körbe. Éjjel érünk az Atitlan hotelhez.

mezoamerika
7.nap:
Atitlan-Antigua (Guatemala) 120 km

Az UNESCO által az Emberiség Örökségének titulált bájos városba, Antiguába indulunk.
A városba érve megtekintjük a Hableány szökokutat, a Katedrálist, és a foteret, majd eljutunk szállodánkhoz, ahol letesszük csomagjainkat.

8. nap:
Antigua-Copan (Guatemala & Honduras) 290 km

Copan városának megtekintésével kezdjük a napot. Copan a régvolt maja civilizáció egyik híres helyszíne, nem messze helyezkedik el a Guatemala-Honduras határtól. Az idok során az egyik legerosebb várossá notte ki magát, a déli maja régiókban igazi hatalommal bírt. Megtekintjük a Nagy Teret, amelyet sztélék és oltárok díszítenek, valamint az Akropoliszt és a templomot, amelyek ablakot nyitnak e terület múltjára.

Ezután visszatérünk szállodánkba.

mezoamerika
9.nap:
Copan-190 km-Quiringa-253 km-Flores (Guatemala)

A maja városban Quirigu-ban találhatjuk a világon valaha megtalált legmagasabb sztélét, az ún. E-sztélét.
Az itt található sztélék azért ilyen különlegesek, mert igen gazdagok feliratokban és díszítésekben. Azonban nemcsak az E, hanem számos más látványos és gigantikus sztélé is vár ránk a mai nap folyamán. Valamennyi sztélé közös jellemzoje, hogy egy-egy oltár kapcsolódik hozzájuk, amelyeken a kegyetlen véráldozatokat mutatták be.

Quiringua után továbbutazunk Flores-be.

10.nap:
Flores -60 km Tikal- Flores

A mai napon a maja birodalom fovárosába, közép-amerika egyik legrejtélyesebb romvárosába Tikal-ba érkezünk, ahol nem mással, mint a híres I. vagy Nagy Jaguár és a II. vagy más néven a Hold Templomával, valamint a legmagasabbal a Kétfeju Kígyó templomával ismerkedünk meg.
Tikal központi terén 8 piramis található, amelyek egyetlen építészeti egységet alkotnak. A piramistemplomokban festményekkel díszített síremlékeket találhatunk. A város kultikus központja kb. 2,5 km? területen foglal helyet.
Az UNESCO által a világörökség részének tekintett nemzeti parkban sztélék és oltárok hatalmas tömegét is megtalálhatjuk.

mezoamerika
11.nap:
Flores 210 km - Bethel - Bonampak - Palenque (Guatemala & Mexico)

A parkbeli ebéd után Palenque-be utazunk.

Bonampak maja romváros nem csak építészeti méreteirol híres, hanem a fennmaradt freskókról is, amelyek foleg az úgynevezett Freskók templomában találhatók. A város 580-800 között épült. A város megtekintése után Palenquebe érkezünk.

12.nap:

Palenque - 365 km - Campeche

Palenque maja romváros, amely a 7. században vált vallási központtá és ekkor élte virágkorát is. A maja civilizáció egyik legszebb helyszínének tartják. Romjainak nagy része sajnos azonban még ma is feltáratlan.
Szertartási központjának romjai között találták meg a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékét.
A Palota, a Feliratok temploma, a Kereszt temploma, a Leveles kereszt temploma és a Naptemplom...aki egyszer látta ezeket a lenyugözo alkotásokat, sosem felejti el oket.

Továbbutazunk a mexikói öböl mentén, utunk igencsak látványos lesz. Szállodánk Campeche-ben vár ránk.

13.nap:

Campeche - 164 km Merida - 107 km Chichen Itza - 180 km Cancún

A maja-tolték kultúra egyik leghíresebb és legjelentosebb képviseloje, az új világcsoda, Chichen Itza megtekintése a mai feladatunk. A Föld szeme és a Fehér ko országa nevet viselo területre csak a kiváltságosok léphettek be: varázslók, tudósok, labdajátékosok. Templomait a spanyolok már nem láthatták, mivel ismeretlen okok miatt ezek elnéptelenedtek.
Nem hagyjuk ki Kukulkan azaz Tollaskígyó Templésként pedig úszhatunk az Ik-Kil víz alatti vízgyujtoben (cenota), ott, ahol a szél születik. Ezek a vízgyujtok a föld legérdekesebb és talán legszebb vízforrásai; vizük édes, huvös és smaragd színu. Helyenként beomlik az oket fedo mészkoréteg, és így fény szökik be a külvilágból. Egyszeruen csodálatos!

Az álmélkodás után tovább utazunk Cancun-ba. Majd nemzetközi járatunkkal hazautazunk.
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Guatemala, Honduras, Mexikó
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures