adventure company in Hungary Jelentkezz hírlevelünkre - ajándékok várnak!

nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Whisky- túra Skóciában
Hírlevél feliratkozás:JelentkezésUtazási tanács #83

"Legyen nálunk egy kis számológép a vásárlásoknál. Így az alkudozásnál csak beütjük az összeget, valamint könnyebben tudjuk forintosítani is az árat."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 18-60 év
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes autós út, vagy egyéni utazáshegyekben járunklovaglás a túra részesok napsütés, esetleg extrém meleg várhatóaz út során szép természeti jelenségeket / tájakat látunkhoteles szállás, bizonyos szállásokon egyágyas szoba igényelheto felár ellenébenvonatos út
Ne mondd, hogy nincs idod semmire! A te napod sem rövidebb, mint Michelangelo, Pasteur, Teréz anya, Leonardo da Vinci, Albert Einstein vagy Jézus napja!
mondasok utazasos kozmondas Ismeretlen

Whisky- túra Skóciában

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Évszázadok óta készítik a whiskyt, avagy ahogy Skóciában nevezik: „az Élet vizét”. A nemes italt királyok és szegény emberek egyaránt kedvelték, és kedvelik ma is a világ minden pontján! Gyere velünk! Bevezetünk a skót whisky birodalmába, miközben megmutatjuk Skócia legszebb tájait!

1.nap: Budapest - Edinburgh -Stirling

Korán reggel indulunk Budapestrol egy menetrendszerinti repülojárattal Skócia fovárosába, Edinburghba. A reptéren busz vár ránk, amely rendelkezésünkre áll skóciai kalandozásunk ideje alatt. Az edinburghi repülotérrol Skócia egyik leghangulatosabb kisvárosába, Stirlingbe utazunk. Elfoglaljuk szállásunkat a város egyik vendégházában, majd a híres kastélyba látogatunk el.

A város és a kastély történelme összefonódott az évszázadok folyamán. A meredek sziklán trónoló erodítmény fontos szerepet játszott a történelemben.

A skótok nemzeti hose, William Wallace itt robbantott ki lázadást az angol uralom ellen a 13. században. Késobb a Stuartok rezidenciája volt a vár, ahol Stuart Mária fiát Skócia királyává koronázták. Bejárjuk a várkastély látnivalóit: a tróntermet, a királyi kápolnát, a kastély pincéjében berendezett középkori konyhát és a skót gárda múzeumát. Ezt követoen Stirling kellemes vidéki hangulatot árasztó belvárosában sétálhatunk, este betérve egy kocsmába megkóstolhatjuk a méltán híres söröket.

Szállásunk a város egyik vendégházában lesz.

2.nap: Stirling - Glen Coe - Ördög lépcso - Fort William - Ben Nevis whiskyüzem

Whisky túra SkóciábanStirlingbol buszunkkal a Skót Felföld szívébe utazunk, ahol túrázni indulunk a Glen Coe- völgybol.
A Skót Felföld híres túraútvonalán a West Highland Way-en haladunk, mely a Felföld "kék-túrája".

Az útvonal keresztül szeli a vadregényes felföldi tájakat, teljes hossza 158 km. Az Ördög-lépcson kapaszkodunk fel a hegyek birodalmába, ahonnan pazar kilátás nyílik a felföld vonulatára.

Tiszta idoben, a hegység legmagasabb pontja, a Ben Nevis is látható, igazi elvarázsolt vidék, nyugalom, béke honol mindenhol. Mintha nem is Európa egyik leggazdagabb országában járnánk. Túránk végén Kinlochlevenbe, egy apró faluba érkezünk, ahol buszunk vár ránk.

Táv: 12 km,  szint fel: 650  m,  le:  600 m,  menetido:  4 óra.
Nehézség: további-információ   F3, M2, T2

Egy rövid séta a piciny faluban, egy ízletes skót sör a helyi kocsmában, és indulunk tovább Fort Williambe, ahol meglátogatjuk a Ben Nevis whiskylepárlót, itt készül a skótok számára oly fontos "élet vize".

A Ben Nevis az egyik legrégebbi whiskyüzem Skóciában, 1825 óta muködik Skócia legmagasabb hegyének lábánál. Végigjárjuk a termeket, megismerkedünk a whiskykészítés tudományával, s a végén egy kóstolón veszünk részt. 

Szállásunk a város egyik panziójában lesz.

3.nap: Fort William - Eilean Donan kastély - Skye-sziget: Talisker whiskylepárló, Portree

Whisky túra SkóciábanReggel buszra szállunk, s mintegy két óra utazást követoen érkezünk a mai nap elso látnivalójához, a rendkívül látványos Eilean Donan kastélyhoz. A Mc Ree család osi otthonát a Hegylakó címu filmbol ismerhetjük, melyet itt forgattak.

A vár a leglátogatottabb várak egyike Skóciában, impozáns külseje pazarul berendezett szobákat rejt, melyeket a Mc Ree család összefogása révén restauráltak.

Innen rövid utazás után érjük el a Külso-Hebridák szigetcsoport legnagyobb tagját, Skye-szigetét.
A sziget tulajdonképpen Skócia esszenciája. A mindössze 8000 lakosú sziget partvonala 1600 km hosszú, de egyik települése sincs 8 kilométernél messzebb a tengertol.

A sziget közepén helyezkedik el a Cuillins-hegység, a hegység északi pereme elott elhaladva érkezünk Skye egyik leghíresebb látnivalójához, a Talisker whisky lepárlóba.

A Talisker azon kevés tengerparti whiskyüzem egyike, mely világhírre tett szert. Termékeit bárhol járunk a világon, mindenhol megtalálhatjuk. 1831 óta kizárólag tiszta malátawhiskyt készítenek, melyet éveken keresztül érlelnek tölgyfahordókban.

Egy séta keretében végigjárjuk a lepárló termeit, s a végén természetesen elmaradhatatlan a kóstoló. Taliskerbol Skye-sziget fovárosába, a 2500 lelket számláló Portree-be utazunk.

Itt lesz a szállásunk a kisváros egyik vendégházban. 

4.nap: Skye sziget: Portree ,Old Man of Storr - Loch Ness - Inverness

Whisky túra SkóciábanA gigantikus Old Man of Storr bazalt sziklánál kezdjük a napot, mely a fovárostól csak néhány kilométerre található.

Itt egy rövid túrát teszünk a bizarr sziklaalakzatok között, majd újra buszra szállunk, elhagyjuk Skye- szigetet, s a Kaledóniai-csatornához utazunk. Három nagy természetes tavat mesterséges csatornával kötöttek össze, amely fantasztikus mérnöki munka volt.

Ha szerencsénk van, tanúi  lehetünk, hogyan gyozik le a zsilipelo hajók a tavak között lévo szintkülönbséget.

A Loch Ness felso végében épült Fort Augustus 7 zsilipbol álló rendszere épp azt a célt szolgálja, hogy kiegyenlítse a tavak közti vízszintkülönbséget, itt rövid sétát teszünk.

Miután körbejártuk a zsilipeket, a 37 km hosszú Loch Ness partján utazunk tovább. Hamarosan megérkezünk a Ness- tó partján álló Urquhart kastélyhoz, mely a legjobb szörny-megfigyelohely hírében áll. Ha sikerül lencse végre kapnunk a különös lényt, 250.000 font jutalom vár ránk!

Ezt követoen a néhány mérföldre lévo Invernessbe utazunk, mely a Felföld  kulturális központja.

Elfoglaljuk szállásunkat egy városi panzióban, majd szabadprogram.

5.nap: Inverness - Glenfiddich whiskylepárló - Edinburgh 

Whisky túra SkóciábanKorán reggel buszra szállunk, s Glenfiddich whiskylepárlóba utazunk, ahol ismét egy kóstolással egybekötött üzemlátogatáson veszünk részt.

A Speyside Skócia leghíresebb whiskygyártó körzete. Itt található koncentráltan a legtöbb üzem, s a skót whiskykészítés innen indult világhódító útjára. A több mint 100 skót whiskyüzembol a glenfiddich-i az egyik legpatinásabb, melyet még 1886-ban alapított egy bizonyos William Grant.

Miután végigjártuk túránk utolsó whiskyüzemét, szinte skót whiskyprofesszorokká váltunk! Szakértelemmel  kóstolgatjuk a glenfiddichi  lepárló  igencsak ízletes termékeit. Búcsút mondonk a whiskylepárlónak, és a világ egyik legszebb fovárosába, Edinburghba utazunk.

Skócia fovárosát a Forth- folyó kiszélesedo torkolata mellett hét dombra építették, akárcsak Rómát. Barátságos, vendégszereto nép lakja, történelmi látnivalóinak tárháza pedig fantasztikus!

A délután szabadprogram lesz Edinburgh városában, és nagyon sok látnivaló közül választhatunk: megnézhetjük a Hollyrood palotát, ahol az angol királyi család minden évben két hónapot tölt, végigjárhatjuk a Skót Nemzeti Galériát, ahol 15-19. századi angol és európai festok képeit orzik,  felkapaszkodhatunk a Sir Walter Scott emlékmu lépcsoin és a Calton Hill  nevu dombon felállított nemzeti emlékmuhöz is. Ha valaki madártávlatból szeretné szemügyre venni a várost, akkor az Arthur széke nevu, 300 m magas dombra kell felsétálnia.

Szállásunk egy belvárosközeli vendégházban lesz.   

6.nap: Edinburgh - Budapest 

Ma reggel elsoként a város felett magasodó kastélyba látogatunk, mely a legfontosabb kastély Skóciában. A legöregebb része a Szent Margit kápolna, amely egy árpádházi királynorol kapta a nevét. A várban berendezett múzeumban megismerkedhetünk a skót történelemmel, de a koronaékszereket is megnézhetjük, melyek a skótok szent kövével egyetemben itt láthatók.

A várlátogatás után felkereshetjük a tegnapi programból -idohiány miatt- kimaradt látnivalókat.

A kora esti órákban az edinburghi repülotérre utazunk,s a menetrendszerinti járattal hazautazunk Budapestre.

 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Skócia
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures