adventure company in Hungary Jelentkezz hírlevelünkre - ajándékok várnak!

nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
USA route 66 autós túra
Hírlevél feliratkozás:JelentkezésUtazási tanács #65

"Néhány szállodában az egyágyas szoba ugyanannyiba kerül, mint a kétágyas, viszont a kétágyas jóval nagyobb, érdemesebb azt lefoglalni."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év. Min/max létszám: 1/10 fő.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


sokfajta aktív program az út részeautós út, vagy egyéni utazásnagy hoingadozás várhatósok napsütés, esetleg extrém meleg várhatórepülos út
Egy tojás mindig nagy kaland: talán ez valami más lesz.
mondasok utazasos kozmondas Oscar Wilde

Keresztül az USA 66-os úton (autós túra)

2018. máj. 3. - nov. 28.

route 66 túra
A New York-Niagara-Chicago kiegészíto útra kérd irodánk személyre szóló ajánlatát.
New York-i szállás már akár 15.900 Ft/fo/éjszaka, Niagara Falls-i szálloda már akár 6.900 Ft/fo/éj-tol foglalható.

Autóbérlési ajánlatunk: Toyota Rav vagy hasonló típussal 3 napra New York-tól Chicago-ig kb. 186.000 Ft.

Aki rövidebb útvonalat szeretne választani, annak lehetosége van Chicago helyett Amarillo-ból történo indulásra is.
Részvételi díj ebben az esetben: 120.900 Ft/fo. repülojegy, autóbérlés, biztosítások külön fizetendok.
Fontos információk:
Állatok: fokozottan kell figyelnünk, találkozhatunk kígyókkal, rengeteg amardillóval (övesállat - hasonló a tatuhoz), prérifarkassal, ozekkel, kutyákkal. Ezek foleg sötétedéskor jelentenek veszélyt - amikor mi már vélhetoleg az úszómedence mellett frissülünk, de sohasem lehet tudni...

Üzemanyag: Dombornyomott hitelkártya legyen mindenkinél, a legtöbb helyen elore kell fizetni a benzinért - kártyával, vagy csak úgy lehet tankolni, hogy a kútban húzzuk le a kártyát.

A tankolás módja: hitelkártyát bedugjuk a kút autorizációs nyílásába, majd kihúzzuk. Megtörténik az ellenorzés. Kiválasztjuk a benzintípust (a zöld a gázolaj...), tankolunk, és meg is kapjuk a bizonylatot, be sem kell menni fizetni. Vannak olyan kutak, ahol az automata kér pin kódot a tankoláshoz. Ha nem fogadja el, akkor be kell mennünk a shop-ba, ott kell hagyni a kártyát, kint tankolni, majd bent fizetni. Sokszor csak akkor indul el a benzin, ha felemeljük a tömlo tartószerkezetét. A benzint gáznak hívják...

Idojárás: Minden percek alatt változhat, egyik pillanatban süt a nap, a másikban lecsap egy tornádó - különösen a középnyugaton. Elofordulhat, hogy reggel 10 fok alatt indulunk el, délutánra pedig 50 fok felett lesz a homérséklet (Kalifornia).

Keresztezodések: Stoptáblás keresztezodésben az indul el, aki elobb odaér, a jobbkéz -szabály ismeretlen. Piros lámpánál lehet jobbra fordulni, ha nincs keresztezo forgalom.

Utazás: Bérelt autókkal, választás szerint

Szállások: az éjszakákat hotelekben illetve motelekben töltjük.

Élelem: szálláshelytol függoen önellátás vagy reggeli, azonban mindig van lehetoség vásárlásra a helyszíneken. Az amerikail árszint hasonló az itthon megszokotthoz, a benzin sokkal olcsóbb. A vacsora kijöhet akár 15-20 dollárból is.

Pénz: A bankkártyát szinte mindenhol elfogadják.

Követelmények a vezeto részére:
- legalább 21 éves korhatár
- érvényes jogosítvány
- hitelkártya (VISA a legjobb, mivel dollár elszámolású)

Időeltérés: legalább Budapest - 6 óra

Belépési engedély: 2008 november 17.-tol nem kell vízum Egyesült Államokba utazáshoz annak, aki új típusú, biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezik, nekik elég csak egy beutazási engedély kérelmet kitölteniük. A régi típusú (kék) útlevéllel rendelkezoknek továbbra is vízumot kell igényelniük.

Az útlevélnek legalább a tervezett amerikai tartózkodás végéig kell érvényesnek lennie.

Az utazás elott 72 órával be kell jelentkezni az ESTA ( Elektronikus Utazási Jóváhagyási Rendszer ) internetes web-oldalra és ott kell regisztrálnia minden utazónak aki az USA-ba megy (vagy akar menni). Itt is csak olyan adatokat kérnek amiket elozoleg még a Vizumköteles idoben a repülon is ki kellett tölteni. Ezt hívják Belépési kártyának. Ezt az internetes oldalt mindenkinek egyénileg kell kitölteni, de irodánk segítséget ad. Az ESTA kitöltése díjköteles, ára USD 14 és kártyával kell fizetni az internetes portálon.

A Regisztrációs kártya csak az új ,bordó, biometrikus útlevéllel használható. Az ESTA két évre érvényes. Az ESTA nem jelenti azt , hogy vele be is engednek az USA-ba, ha a hatóságok úgy döntenek megtagadhatják a belépést. Ez velünk valószínuleg nem fog megtörténni.

Ez az ESTA web oldala

* Az oldalon válaszd ki a Magyar nyelvet. Kapsz egy ugyanilyen, de már magyar képernyot.

* A két zöld hasáb közül a bal oldalin alul az alkalmazás gombra kattints.

* A következo képernyon az Igen, elolvastam és megértettem az információkat. opciót jelöld be és Tovább gomb.

Megkapod az adatlapot.

* A nevedet ékezetek nélkül kell kitölteni, egyébként azt írd be, ami az útlevélben szerepel.

* Magyarország helyett Hungary-t kell kiválasztani az ország nevének a megadásakor (állampolgárság. ország ahol él, telefon régiókód, útlevél kibocsátó)

* Az elso oldalon a légitársaságra vonatkozó adatok nem kötelezoen kitöltendo adatok

* A következo oldalon az útlevélszámot mégegyszer be kell ütni, meg kell adni az ellenorzokódot, amit kiírnak neked a képernyore és a következo képernyon kapsz egy kérelemszámot.

* A következo lapon visszajön a válasz, amit el lehet menteni, vagy ki lehet nyomtatni.Hivatalos nyelv: angol

Elektromos hálózat: 110V, némely elektromos készülékünk muködhet 110V feszültségrol, de ezek használatához is kell egy adaptert alkalmaznunk, egyébként szerezzünk be egy invertert, ami 220V feszültséget generál.

Pénznem: amerikai dollár

Hitelkártyák: Foleg a Visa típusú kártyát javasoljuk, mivel ez dollár elszámolású (a masters euró alapú). Kártyás fizetést széles körben elfogadnak.

Vésztartalék: Hozz magaddal minimum 200 USD (vagy annak megfelelő értékű) „biztonsági tartalékot” arra az esetre, ha az utazás során nem várt esemény következik be. Ezt a pénzt jól tedd el, esetleg varrd bele a hátizsákodba.

Valutaváltási tipp: A sérült, nagyon elhasznált bankjegyeket nehéz átváltani. Tanácsoljuk, hogy friss bankjegyeket hozz magaddal, kisebb címletben.

Költőpénz: Minden utazó pénzköltési szokása igen eltérő. Egyes utazók többet költenek innivalóra és szórakozásra, míg mások inkább több emléket szeretnének magukkal vinni. Vedd figyelembe saját pénzköltési szokásaid (vásárlás, alkohol stb.) a költségek tervezésénél.

Utaslétszám: Nincs minimális utaslétszám megállapítva, akár egyedül is jelentkezhetsz az útra.

Néhány jótanács:
Hozz újratölthető elemeket, elemtöltőt (és adaptert, ha szükséges). Az elemek hihetetlenül mérgezőek és sok helyen utunk során nincsenek megfelelő gyűjtőedények
Kérjük, kérdezz, mielőtt fényképeket készítesz. Te sem nem szeretnéd, ha egy idegen közelítene hozzád, miközben a verandádon ücsörögsz. Ne feledd, látogatóban leszünk!

Felelős utazás: Azon fáradozunk, hogy a helyi közösségekkel, üzletekkel és egyénekkel olyan fenntartható idegenforgalmi kapcsolatot alakítsunk ki, amely a helyi gazdaságot is segíti, amellett, hogy az ottlétünk során okozott környezeti és kulturális hatásokat minimalizáljuk.

Néhány szabály: az illegális drogokat semelyik utunkon nem toleráljuk. Az ilyen szereket birtokló vagy használó egyén nem csak az ország törvényeit sérti meg, hanem a csoport többi tagját is veszélybe sodorja. A marihuánás cigaretta, illetve az ópium a világ egyes részein a helyi kultúra részét képezi, azonban útjainkon használatuk szigorúan tiltott.

Utazási filozófiánk, hogy tisztelet mutassunk mindenki irányába, akivel utunk során találkozunk, különösen azok a helyi emberekkel szemben, akik ezt a világot ilyen különlegessé teszik.

Biztonsági tippek: Erősen ajánljuk a nyakba akasztható pénztárca vagy pénztartó öv használatát az utazás során, hogy az útleveledet, repülőjegyedet, utazási csekkjeidet és egyéb értékeidet az út során végig biztonságban tudhasd. Az értékes ékszereidet hagyd otthon, az út során ezekre nem lesz szükséged. Sok szállodának, ahol megszállunk, van biztonsági széfje, ami a legjobb megoldás arra, hogy értéktárgyaid a szállodában is biztonságban legyenek. A bőröndöd biztonsága érdekében pedig zár használatát ajánljuk.Az utazásod alatt lesz időd, hogy saját magad igényei szerint töltsd el az időt, lazíts vagy a saját tetszésed szerint indulj felfedezésre. A csoportvezető az adott helyszínen segíteni fog az opcionális programokkal, ám kérjük, vedd figyelembe, hogy ez nem része az útvonalnak, és ezeknek biztonsági kockázatáról tájékoztatást nem tudunk adni. A szabadidődben kérjük, saját belátásod szerint válaszd meg a programod! Bár a városok, amiket a körút során meglátogatunk, nappal általában biztonságosak, kockázatos lehet a nagyobb városokban az éjszaka folyamán egyedül sétálni. Ezért azt ajánljuk, hogy kisebb csoportokat alkotva, taxival közlekedj az éjszaka során.

Mosoda: néhány hotelben van lehetőség díj ellenében mosodai szolgáltatás igénybevételére. Az út során előfordulhat, hogy saját magunknak kell, vagy szeretnénk mosni, így ajánljuk, hogy hozz magaddal mosószert is.

Egyedül utazók: Azt valljuk, hogy az egyedül utazóknak se kelljen többet fizetni az utazásért, így csoportos utazásaink során megosztott elszállásolást alkalmazunk, és nem számolunk felárat a túránkon egyedül résztvevőknek. A csoportos túrákon (ahol lehetséges) egyedül utazók saját nemükkel azonos párokat kapnak az út során.

Étkezések: velünk a világ rengeteg csodálatos ételét kóstolhatod meg. Az étkezések általában nem tartoznak bele az utazás árába, így viszont ott a lehetőség, hogy maximális rugalmasságot biztosítva az utazók döntsenek, mit és hol egyenek. A csoportjaink sokszor együtt esznek, de bárki, bárhol külön utat is választhat.Mivel csoportos útra jelentkezel, rengeteg közös élményben lesz részed, de ugyanakkor a csoportos utazás hátrányaira is fel kell készülnöd. Az utasok nagy valószínűséggel különböző korosztályt fognak képviselni. Ezért kérjük megértésed a csoportod különböző igényei miatt - egyes esetekben a csoport többi tagjának utazási élményére való tekintettel türelemmel kell lenned. Azt sem szabad elfelejtened, hogy kötelességeid is vannak a csoportoddal szemben. Ha például egy megadott időben kell megjelenned egy helyen, igyekezz, hogy a csoport többi tagját ne várakoztasd meg. Tapasztalataink szerint útjaink közül a legjobbak azok, amelyeken a csoport dinamikusan együttműködik - ez a saját részedről csak egy pici odafigyelést igényel.
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: USA
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk faxon vagy emailben. Az út árait itt találod.

Keresés


kalandtura

Kalandtúrák (1)

motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés