nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
kaliforniai táj

Küldj képeslapot ismerőseidnek!
Klikk a képre!Utazási tanács #27

"Hordjunk egy gemkapcsot és egy biztosítótut a pénztárcánkban. Mindketto pici, könnyu, számtalan felhasználási lehetoséget rejt magában, és bosszantó, ha nincs éppen akkor, amikor szükség volna rá"


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 22-66 év Min/max létszám: 10/20 fő.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes autós út, vagy egyéni utazáshegyekben járunknagy hoingadozás várhatókulturális érdekességek, muemlékek látogatásamotoros útrepülos úthoteles szállás, bizonyos szállásokon egyágyas szoba igényelheto felár ellenében
Az utazás lehet magányos, de a csillagok elvezetnek célodhoz.
mondasok utazasos kozmondas Ismeretlen

Route 66 USA motorostúra a Grand Kanyon érintésével!

2021. szept. 11-26.

"Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt." - L'Amour

A motorozás történelmének is ikonográfiájának egyértelműen USA a bölcsője. Az emlékek és kalandok minden évben visszacsábítanak ezekre a fantasztikus utakra. A hozzám hasonló motorozást imádók sehol a világon nem gurulhatnak olyan szabadon, mint Amerika útjain. Nem csak végtelenszámú változatos tájat járhatunk be, hanem részesei lehetünk az amerikai motoros kultúrának.

Az amerikai álom ezen az úton valósággá válik! A világ leghíresebb útjának bejárása megváltoztathatja az ember életét. Ha létezik olyan út, amely magában foglalja az USA történelmét, szokásait és kultúráját, akkor ez a 66-os főút. Az ember átutazik 4300 kilométeren, 8 államon, 3 időzónán, és egynek érzi magát a híres amerikai kalandorok közül. Itt nyílt meg az első töltőállomás, az első gyorsétterem, az első motel is, itt van a szülőhelye az 50-es évek amerikai életérzésének.

16 éjszaka szállás és motorozás az izgalmasabbnál izgalmasabb utakon... Csatlakozz a legendás 66-os út végigmotorozásához, légy részese ennek az életre szóló kalandnak!

 

route 66 túra

 

A 66-os út a legendás út nyugatra, Kaliforniába, amely hosszú időn keresztül sok-sok szerencsevadász, nincstelen, lázadó, hippi, kalandor útja volt, akik mind tartottak valahová, az ismeretlenbe. Ma már ez a vándorlás a múlté, de az út még ugyanaz, és mi végigmotorozzuk két hét alatt, sot a legkalandvágyóbbaknak akár már New Yorkban is kezdődhet a túra!

Keresztülutazni Amerikán régóta vágya az embereknek, azonban sokáig nem volt mivel, vagy nem volt hogyan, vagy nem volt miből - sot, egészen 1926-ig nem is volt min...

1920-ban született meg az ötlet, hogy kellene egy olyan utat építeni, amin el lehet jutni az USA keleti partjáról a nyugatira, a valóságból az álmok és ígéretek földjére.

Az építkezések elkezdődtek, és 6 év alatt megépült az első amerikai transzkontinentális autóút Chicago és Los Angeles között, amin órákig lehetett úgy haladni, hogy az ember nem találkozott forgalommal. Az ötvenes években a 66-os útból mítosz született, mára pedig már legendává vált.

 

route 66 túra

 

Eloször a kalandorok és szerencsevadászok hajtottak nyugatra, majd a gazdasági válság idején a nincstelenek és nélkülözők keresték a jobb létet, a második világháború idején a katonaság használta az utat, az 50-es években mindenki arról álmodott, hogy vesz egy rózsaszín Cadillac-et (amihez elengedhetetlenül párosul A Szoke Nő), majd irány nyugat, Kalifornia, ahol kolbászból van a kerítés... A 60 - as évekre a szex, drogok és a rock and roll vonzotta a hippiket a VW minibuszokban az Angyalok Városába.

Érdekes, hogy ma már nincs összefüggő 66-os út, hivatalosan 1985-ban megszűnt, átnevezték, azonban sok-sok szakaszon tudunk még a jó öreg 66-oson gurulni és fogunk is! Az eredeti út 80 %-a járható!

A forgalom növekedése megkívánta a szélesebb, modernebb sztrádák építését, így sok helyen egyszerűen mellévarázsolták az új utakat (I55, I44, I40 stb.) - mivel hely volt ott bőven.

 

route 66 túra

 

A régi 66-ost megtartották szervizútnak, a sztrádák már nem vezettek át a kisvárosokon és falvakon, ezért ezek folyamatosan elnéptelenedtek, nekünk azonban számos lehetoséget biztosítva ezzel a szellemvárosok megismeréséhez.

Az út áthalad 3 időzónán és 8 államon: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona és Kalifornia.

Útközben élvezzük az állandóan változó tájat, a dinereket, az útszélén 80 éve rozsdásodó autóroncsokat, az öreg benzinkutakat, viszont internetezni is tudunk a hotelszobákban. Meglátogatunk néhány nemzeti parkot, majd az út végén megpillantjuk az óceánt. Vigyázat: a motorozás függőséget okozhat!

 

route 66 túra

 

Az utazás kezdete elött fakultatív túra keretében ellátogatunk Milwaukeebe a legendás Harley-Davidson múzeumba és gyárba, ehhez 2 nappal előbb kell kiutazni a jelentkezőknek.

1. nap: Budapest - Chicago

Reggel indulunk egy menetrendszerinti repülőgéppel az Amerikai Egyesült Államokba. Délután érkezünk meg Illinois állam fővárosába, Chicagoba. Megpróbálunk átállni a helyi időre, amely 7 órával kevesebb az itthon megszokottnál. Az esti program egyéni fakultatív városnézés, fényképezkedünk a 66-os út kezdetét jelző táblánál, majd a Sears Tower tetejéről csodáljuk meg a megdöbbentő kilátást (104 emelet magasságból). A bátrabbak kiállhatnak az üvegerkélyre, hogy a nagy magasságból fényképezzék a hangya nagyságú autókat a mélyben. A város az észak-amerikai zene egyik fellegvára, feledhetetlen élmény várja a fáradt utazókat.

 

route 66 túra

 

Szállás: hotel Chicago belvárosban

1. nap: Chicago - Bloomington (Illinois állam, táv: 211 km / 131 mérföld)
Ma kezdetét veszi életed egyik legnagyobb kalandja!

 

route 66 túra

 

Reggel túlságosan is korán magunktól ébredünk, mivel még nem sikerült megszokni az időkülönbséget. Délelőtt felkeressük chicagói partnerirodánkat, és átvesszük a Harley-Davidson motorjainkat, melyek társaink lesznek a hosszú, és feltétlenül izgalmas út során, a papírmunka intézése után indulhatunk is a várva várt túrára, délután egy kisebb bemelegítő távot motorozunk az első szálláshelyünkig.

Első látnivalónk a Gemini óriás lesz, amely 1962 óta szolgálja ki az éhes utazókat, a Polka Dot Innben pedig James Dean, Elvis és Marilyn Monroe vár bennünket egy kólára. Odellben megállunk a régi benzinkútnál, ahol 1932 és 1966 között lehetett tankolni és ebben a faluban áll az a templom, amelyhez a 66-os út alatt egy alagutat fúrtak, hogy a hívek gond nélkül átjuthassanak a forgalmas úton az istentiszteletre. Manapság viszont csak mi leszünk ott. Pontiacban elidőzünk egy remek kis 66-os múzeumban. A kukoricaföldek között a régi úton találunk egy aszfaltrajzot a 66-os út térképével. Itt szembesülünk az út hosszával: tulajdonképpen
még el sem indultunk...

Szállás: hotel.

3. nap: Bloomington - St. Louis (Missouri állam, táv: 396 km / 184 mérföld)

 

route 66 túra

 

Ma is korán reggel ébredünk. Álmosan kortyolgatjuk a reggeli amerikai kávét, és próbálunk néhány falatot magunkba erőltetni, mint otthon, munkába indulás előtt. Ma megismerkedünk a gófrisütés rejtelmeivel is, reggelire ez a legfinomabb opció ebben a hotelben.

Hamarosan Atlanta (pici falu Illiniosban) felé pöfögünk, ahol Óriás Paul fogad minket egy gigantikus hot-doggal a kezében. Lincoln a következő állomás. Ez az a kisváros, ahol az ember a gyerekeit szívesen felnevelné!

Hosszú és szép utakon robogunk tovább, rákanyarodunk egy nagyon eredeti 1926-os szakaszra is, amit téglából építettek még mielőtt megérkezünk Carlinvillbe, ahol Angus Bailey szelleme a mai napig kísért a kocsmában. Ida kellene érnünk délután kettő óráig, ekkor bezárnak az éttermek.

Mt Olivban elhajtunk egy másik idős benzinkút mellett és megállunk a roncstelepnél, ami mögött ott a nyúl, aminek lovagolni nyulagolni lehet a hátán. Itt a nyúl mögött sírköveket fedezünk fel: X élt 2 évet, Y élt 3 évet: a bácsi kedvenc nyulai nyugszanak ott...

Átlépünk Missouri államba, St. Louis felett átmotorozunk a Mississippi-folyón, ahol Amerika egyik legérdekesebb vidéke fogad minket. Északról láthatjuk a világ jelenleg leghosszabb gyalogoshídját, ami egykor a 66-os út aktív közlekedési hídja volt, de régen eljárt felette az idő...

Szállás: hotel.

4. nap: St. Louis - Springfield (Missouri állam, táv: 397 km / 247 mérföld)

 

route 66 túra

 

Reggeli után fantasztikus kétsávos utakon motorozunk, majd megállunk egy Harley-Davidson kereskedésben, hátha valamit elfelejtettünk megvásárolni az indulásnál.

Délután Kubában is járunk, itt látjuk a világ legnagyobb hintaszékét, sőt, átmotorozunk Libanonon is... A nap vége előtt megérkezünk a túra egyik legszebb vidékére, a Hooker's Cuthoz. Itt egy egész hegyen kellett keresztülvágni az utat, ami a 30-as években komoly technikai kihívást jelentett a mérnököknek. Itt szintén megfigyelhetjük az út szegélyezését: úgy gondolták, hogy a kifelé ívelo útszegély az úton tarthatja a jármuveket. Hamar rájöttek a hibára, de már nem bontották vissza az út szélét.

Mindösszesen 1 km távolságban elénk tárul Devil's Elbow. Az 1870-es években a fakitermelők itt úsztatták le az árut, de a Big Piney folyó homokpadja állandóan megakasztotta a szállítmányt, ekkor kapta a nevet ez a csodálatos hely.

Szállás: hotel.

5. nap: Springfield - Tulsa (Oklahoma állam, táv: 325 km / 202 mérföld)

 

route 66 túra

A hosszú néptelen utakon robogunk egy darabig, majd beugrunk Gerryhez, aki egy régi benzinkutat üzemeltet. Igen szép számú lomot gyűjtött össze garázsában régi autók, motorok, gépek formájában: örömmel mutatja meg a kincseit!.

Átkelünk a múlt század 20-as éveiben készült Rainbow Bridge-en (Szivárvány-híd). A híd acélszerkezetét betonnal öntötték ki, a maga korában szenzáció számba ment, mára pedig ez az utolsó megmaradt példány az Egyesült Államokban. Mellette golyók lyuggatta STOP tábla.

A 66-os út csupán egy rövid szakasza, 13 mérföld érinti Kansast, majd átlép Oklahomába. Itt található a 66-os út leghosszabb távja, szintén itt született a 66-os út megvalósítási ötlete is. A táj változatos: a dimbes-dombos vidéken haladó utat tölgy és szilfák szegélyzik.

Vidáman dübörgünk a vadnyugaton át Oklahoma City felé. Az 1830-as években ezt a területet használhatatlannak nyilvánították, és rezervátum formájában felosztották öt indián törzs között - Choctaw (ezen a nyelven "Oklahoma" vörös férfit jelent), Chickasaw, Semiole, Creek, Cherokee, ok mind útban voltak a "civilizáció" déli terjeszkedésnél.

Miamiban (még Oklahomában vagyunk...) megnézzük a motorosboltot, ahol ki van az a gép is állítva, amit Brad Pittnek akart megvenni Jolie, de ez a hely több pénzt ajánlott érte az árverésen! Aftonban vár bennünket a Packard múzeum régi autókkal. A belépés ingyenes.

Hamarosan megérkezünk a világ legnagyobb totemoszlopához, ezt egy nyugdíjas bácsi 10 éven keresztül építgette. Csodálatos utak következek: a kétsávos aszfalt lágyan követi a dombok gerinceit, ez a 66-os "hullámvasút". Érdekes látvány következik: bálna fürdik egy pici tóban.

Fáradtan érkezünk Tulsaba, ahol a szállodánk mellett egy igazi motoros kocsmában beszéljük meg a nap legszebb eseményeit.

Szállás: hotel.

6. nap: Tulsa - Clinton (Oklahoma állam, táv: 350 km / 217 mérföld)
route 66 túra

Tulsat elhagyva párhuzamosan motorozunk a régi 1920-as években épített úttal, több ponton rá is tudunk hajtani, és az útra benőtt bokrok/fák lombjait kerülgetve vezetünk nyugati irányba.

 

Arcadiában beugrunk egy fészerbe, aminek félkör alakú a teteje. A tulajdonos úgy gondolta, hogy a tornádóövezetben jobb eséllyel megmaradhat egy ilyen épület - már 100 éve áll...

Mellette ott a benzinkút, ahol rengeteg üdítőt árulnak, még sonkás ízűt is lehet kapni!

Oklahoma Cityn átmotorozva ismét egy eredeti dinerben pihenünk meg, ahol talán még a KIRÁLLYAL is találkozhatunk! Ha időnk engedi megnézzük a cowboy múzeumot, nagyon érdekes kiállítás. Nyugati irányban elérjük a Póniló-hidat, ami arról kapta a nevét, hogy a hídpillérek pónilovakra hasonlítanak. A híd előtt vegyük elő a kamerát, érdekes lefilmezni, ahogy átmotorozunk rajta. Az út ezután ismét dimbes-dombossá változik, és a minősége sem a legjobb, de eddig még senki nem panaszkodott erre a 20 kilométeres szakaszra.

A nap záróakkordjaként megérkezünk Clintonba és meglátogatjuk a helyi 66-os múzeumot, ha sikerül időben a városba érkezni. Ha nem, akkor reggel nézzük meg, érdemes! Szállásunk a múzeum közelében lesz, ma egy mexicói étteremben vacsorázunk.

Szállás: hotel.

7. nap: Clinton - Amarillo (Texas állam, táv: 311 km / 193 mérföld)

 

route 66 túra

 

A túra egyik legérdekesebb napja köszöntött ránk. Megérkeztünk Jockey Ewing földjére Texasba, bár csak elvétve lehet fúrótornyokat látni!

A nap elso attrakciója a Nemzeti 66-os Múzeum, ez egy apró skanzen. Bemutatja az 1800-as évek életét a vadnyugaton. Kicsit tovább motorozva elérünk az élet-halál zónájába a 100. szélességi körhöz. A korabeli időkben a bankok nem adtak hitelt a tőlünk nyugatabbra található földek megvásárlásához, mert szerintük az már sivatag volt, és a farmokat biztos tönkremenés fenyegette, ugyan mi teremne meg a sivatagban? Ebben a faluban nem hagyhatjuk ki az apró vasboltot. A tulajok 1964-ben nyugdíjba vonultak. Bezárták az ajtót, azóta sem látta őket senki. Mindent vastagon lep a por... Aki szereti fényképezni a régi autóroncsokat az most kiélheti hajlamait a falu melletti kis telepen.

Shamrock felé igyekezünk, ahol nem csak ízletes ebéd vár bennünket, de itt van a U Drop Inn Conoco épület is, amely építészeti stílusa nagy szenzációnak számított a 30-as években. Odaérve egy vicces kiállítást látogatunk meg: a szögesdrót múzeumot. Több ezer típus, minta, történelem - és persze ajándékbolt. Lehet olyan övet vásárolni, amiben beépített szögesdrót van... Pár sarokra található Texas első benzinkútja, mellette néhány ottfelejtett régi autóval.

A következő megálló Groom, az elferdült víztorony messze van a Pisa-tól, de azért érdekes látvány. Ennél már csak a gigantikus kereszt érdekesebb ebben a faluban, amelyet 19 emelet magasra építettek, mérföldekről látható. Egyéb iránt ez a nyugati félteke második legnagyobb keresztje.

Az este fénypontja, amikor megérkezünk a híres-nevezetes texasi "Big Texan" steak-házba, ahol az igazán bátrak benevezhetnek az ingyenes és gigantikus kb. 2 kg-os steak, valamint saláta és italmenü elfogyasztásába. Hogy mi ebben az üzlet? Az egészet 60 perc alatt kell eltüntetni a tányérról, ha esetleg mégsem sikerül, akkor bizony ki kell fizetni a 72 dollár + adó árát. Eddig kb. 20 000 ember próbálta meg, átlagosan minden hatodiknak sikerül is! A legfiatalabb 11 éves volt, a legöregebb 72, de van, aki már több, mint 20 alkalommal jeleskedett...

Szállás: hotel

8. nap: Amarillo - Santa Fe (New Mexico állam, táv: 485 km / 301 mérföld)

 

route 66 túra

 

Indulás után 10 perccel meg is érkezünk a Cadillac farmhoz Amarillo mellett.

Fél óra múlva keresztezzük a 66-os út felét jelzo táblát, a táv 1139 mérföld minden irányban, mi most innen indulunk! Finom a pitéjük, érdemes megkóstolni.

Harley-Davidson motorjainkat a commanche és tucumcari indiánok földjén vezetjük keresztül. Glenrio-nál belépünk New Mexico-ba és 60 perccel vissza is állítjuk az óráinkat, ez itt a "Mountain Time Zone". Glenrio most "szellemfalu", lakóinak száma: 1.

Tucumcari városában elhaladunk a híres Kék fecske motel mellett, megnézzük a garázsban a klassz rajzokat és pár sarokra megállunk ebédelni, természetesen mexikói ebédet fogyasztunk egy tipikus mexikói étteremben.

Santa Rosában beugrunk az autómúzeumba, ahol szebbnél szebb verdák vannak kiállítva, a nagyrészüket meg is lehet vásárolni!

Ma este már Santa Fében hajtjuk álomra a fejünket.

Szállás: hotel.

9. nap: Santa Fe - pihenőnap
Ránkfér a pihenés. A napot el lehet tölteni sétálgatással, vásárlással, galéria látogatással, mosással vagy semmit-tevéssel a medence partján!
10. nap: Santa Fe - Grants (New Mexico/Arizona állam, táv: 283 km / 176 mérföld)

 

route 66 túra

 

Reggel délre fordulunk. Madridban körülnézünk egy picit, a "Faterok motoron" címu film egy részét is itt forgatták (megrendelhető dvd). Érdekes egy hely, pont olyan, mint a filmen. Közel van Los Alamos, ahol kis szerencsével ufókat is láthatunk! Nehéz itt olyan emberrel találkozni, aki ne tudna előállni egy ufó sztorival...Madrid után szuper utak várnak ránk. Picit hűvös lehet, mivel 2700 méter magasan vagyunk.

Megérkezünk Albuquerque városába, ahol egy jellegzetes dinerben étkezünk (web). Ha időnk engedi, akkor vásárolgatunk az aranyos óvárosban. Ez az egyetlen város, ahol a 66-os út keresztezni a 66-os utat.

A mai este Grantsban ér az este bennünket, hazai ízek várnak vacsorára!

Szállás: hotel.

11. nap: Grants - Holbrook (Arizona állam, táv: 355 km / 221 mérföld)

 

route 66 túra

 

Első látnivalónk ezen a napon egy meglehetősen érdekes hely: jégbarlang a sivatagban. Kb. 10 perces sétára lesz szükségünk a hely megtekintéséhez, ha lesz időnk, akkor felmászhatunk egy tűzhányó tetejére is. A barlangoz kb. 1 km fekete murvás vulkanikus út vezet, ez nem aszfaltozott.

Ebédünket Gallupban költjük el a legstílusosabb étteremben, ahová egykor hollywoodi sztárok is jártak, sot Ronald Reagan is megfordult már itt - még színész korában.

Aki ékszert szeretne vásárolni, az a legjobb helyen jár. Ebben a városban főleg kövekkel kirakott ékszerekkel foglalkoznak, az árak is itt a legolcsóbbak, sőt általában le lehet alkudni egy ékszer árát akár a felére. A legnagyobb bolt a Richardson's, amit egyben zaciként is funkcionál. Aki lónyerget vásárolna, az szintén ne menjen tovább!

Hamarosan meglátogatjuk a Petrified Nemzeti Parkot, ahol 200 millió éves megkövesedett fákat hozott felszínre az erózió. A parkon keresztülmotorozni 45 percig tart (csodálatos utak), de ha van kedvünk, tovább is elidőzhetünk a holdbéli tájon. A legszebb részek a park túloldalán fekszenek, mint pl. a Kristályerdő, vagy a Szivárványerdő, itt egészen nagy kristályszerkezetű törzseket is láthatunk.

Estére érkezünk meg Holbrookba, ahol indián wigwamban töltjük az éjszakát! Ismét egy steak-ház vár bennünket vacsorával.

Szállás: motel.

 

route 66 túra

 

12. nap: Holbrook - Flagstaff (Arizona állam, táv: 171 km / 106 mérföld)

Ma egy picit pihenősebbre vesszük az indulást, az első megállónk egy fura szuvenírboltban lesz, ami elott egy óriás nyúl figyel a vendégekre. A nyúlnak itt is lovagolni nyulagolni lehet a hátán... A nyúl mögötti boltban a legolcsóbbak az ajándéktárgyak az egész út során, még régi rendszámtáblákat is lehet vásárolni.

Az úton ennél a lehajtónál semmi más nincs, csak ez a kis bolt a "nyúl" utcában. Érdekessége, hogy a tulajdonos volt egykor az autópálya építésénél a döntéshozó abban a kérdésben, hogy hol épüljenek meg a lehajtók...

Winslow városában megállunk egy percre azon a sarkon, ahol az Eagles 1972-ben megírta a "Take it easy" slágert! Hallgassuk meg!

Elmotorozunk a "Kráterhez"! 50 000 évvel ezelott egy gigantikus lyukat fúrt ide a becsapódó meteor, majd beugrunk a "Walnut Canyonba", ahol sziklába vájt indián lakásokat lehet egy séta keretében megcsodálni.

Szállás: hotel.

13. nap: Flagstaff - Williams (Arizona állam, táv: 259 km / 161 mérföld)

 

route 66 túra

 

Kicsit nyomjuk a gázt a hűvös reggelen a nagy fenyőerdőben és meg sem állunk a Grand Kanyonig. Csodálatos látvány tárul elénk. Az érdeklűdűk repülhetnek egy helikopteres kört a kanyon felett, garantáltan tátva marad mindenki szája az elénk táruló panorámától (ez a program időjárás függő!)

A csodálkozás után egy újabb csodálkozás következik: megnézzük a Grand Kanyon c. IMAX filmet (minden idők legnézettebb IMAX óriásformátumú filmje), a film kb. 45 perces és nagyon-nagyon széles vásznú...

Ez a nap csak a Grand Kanyonról szól, a déli perem mellett motorozunk lassan végig, majd délre fordulunk és Williamsben szállunk meg, ami szintén egy klassz városka sok szuvenírbolttal és kávézóval gazdagon ellátva.

14. nap: Williams - Needles (Kalifornia állam, táv: 311 km / 194 mérföld)

Seligman felé ismét eredeti 66-os régi utakon motorozunk. Itt reggelizünk.

Truxtonban elolvassuk, hogy merre is kell továbbmennünk. Megnézzük az 57-es Korvettet, iszunk egy üdítot és motorozunk tovább a sivatagban.

Kingmanben befalatozunk Mr Z éttermében, majd észak felé vesszük az irányt: irány Kalifornia a sivatagon keresztül!

Szállás: hotel a belvárosban

15. nap: Needles - Victorville (California állam, táv: 354 km / 215 mérföld)

 

route 66 túra

 

Ma viszonylag sokat utazunk egyenes utakon, a sivatag minden oldalról átölel, most nyugodtan bekapcsolhatjuk az mp3 zenéinket, időnk bőven lesz hallgatni a jó kis motoros dallamokat. A sivatagban is laknak emberek, mivel találunk néha postaládákat... Áthaladunk Bagdad (mindenképpen megállunk a Bagdad Caféban) vagy Siberia nevu falukon, Amboyban lesz a legdrágább a benzin (amit gáznak hívnak az USA-ban), ezért ha tudunk, elgurulunk Ludlowba, itt ebédelhetünk is egy finomat.

Délután az utoló megálló az üvegfarm. A tulajdonos idot nem kímélve teleüvegezte a kertjét...Viszünk is neki egy ungarische unicumos üveget (gondlom ekkorra már üres lesz) ajándékba.

16. nap: Victorville - Los Angeles (California állam, táv: 183 km / 114 mérföld)

 

route 66 túra

 


Lassan beérkezünk a metropolisz Los Angelesbe, és az út végén megpillantjuk a Santa Monica mólót a jellegzetes körhintájával, ott, ahol az összes amerikai filmben a legszebb lányok görkoriznak. Aki szereti a rákot az velünk ebédelhet a Forrest Gump által aposztrofált "Bubba Gump Shrimp Co" étteremben az óceán felett.

Délután 3-ig kell leadni a motorjainkat, ennek megfelelően gazdálkodunk az idővel is. Az esti géppel indulunk haza, illetve aki maradni szeretne, az megteheti!

Talán fáj egy kicsit az elválás, de teljesült egy álom, mámoros érzés visszagondolni a végigdübörgött mintegy 4600 kilométeres útra!

 

route 66 túra


Ennek az útnak létezik egy rövidebb autós verziója is - ha esetleg nem szeretnél motorozni!

Olvasd el az útról írt cikket!
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: USA

Keresés


motoros_utak

Motoros turak (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
cheap air jordans cheap mercurial superfly Billige fotballsko cheap mercurial superfly Botas De F¨˛tbol Baratas chuteiras baratas Chuteiras Baratas Cheap Golden Goose