nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Peru látkép
Utazási tanács #91

"Olcsó jegyek a Broadway-re? Broadwaybox.com akár 5o%-kal olcsóbb jegyet tud kínálni a pénztárakhoz képest."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes sokfajta aktív program az út részeautós út, vagy egyéni utazáshelikopterrel is felszállunkkulturális érdekességek, muemlékek látogatása
Az utazás lehet magányos, de a csillagok elvezetnek célodhoz.
mondasok utazasos kozmondas Ismeretlen

Peru-Bolívia utazás 14 nap alatt-Amazonas dzsungeltúra kiegészítéssel

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Peru gazdagon, nyugodt tempóban. Azoknak, akik minden részletre kíváncsiak...

zünk, és ellátogatunk a Paracas Nemzeti Parkba. Az 1975-ben alapított 340 000 hektáros terület ugyancsak sok állatfajnak ad otthont. A látogatás során lélegzetelállító partszakaszt nézhetünk meg a toronymagasságú sziklákról, illetve egy fekete és vörös homokos tengerpartot. Megpihenünk a lagúnáknál, amit a 2007. augusztus 16-i igen magas 7.9-es ereju földrengés és utána meginduló cunami romba döntött, de mára már helyreállították. Estére újra Paracasban leszünk, és itt is szállunk meg.

peru
3. nap:
Reggel 8 órakor kihajózunk a Ballestas-szigetekre gyors motorcsónakokkal. A szigetek látványos formájukon kívül azért is érdekesek, mert közel 150 madárfaj él rajtuk, több száz fóka társaságában. Útközben, a Nazca vonalakhoz hasonló, mintegy 50 méter magas homokba formált gyertyatartó alakú jel mellett is elhaladunk. Pingvineket, oroszlánfókákat, delfineket és szerencsés esetben bálnákat is láthatunk az út során. Innen folytatjuk utunkat Ica városa felé ahol a helyi bor-, és pálinkaüzemek egyikét látogatjuk meg. Innen utunk a Huacachina-oázisba vezet, mely azon túl, hogy egy több száz méter magas homokdunékkel körülvett oázis, lehetoséget kínál arra is, hogy homokfutókkal száguldozzunk a dunék között, és a toronyház magasságú homokhegyekrol homokdeszkázzunk a mélybe. Itt töltjük az estét.

4. nap:
Reggel Nazca kisvárosába indulunk, a repülotéren kezdünk, ahol mintegy 35 perces repülést teszünk a híres Nazca-vonalak felett tapasztalt pilótákkal, kisgépeken. A vállalkozó kedvuek befizethetnek még a Palpa vonalak feletti utazásra is. A Palpa vonalak állítólag a Nazca vonalakhoz hasonló rejtélyes objektumok, de állítólag csak most, a modern technika és muholdfelvételek segítségével fedezték fel oket. A vonalak feletti repülés után egy privát kisbusz visz a közelben feltárt és rekonstruált Chauchilla szabadtéri múmiatemetohöz. Mivel semmi nincs elkerítve, kicsit elsétálva a múmiáktól cserépedény darabokat illetve csontokat lehet találni. A repüléssel egybekötött programok tartalmazzák még egy hagyományos technikát alkalmazó kerámia manufaktúra és egy aranyfeldolgozó muhely (ahol igen kezdetleges módon, fáradtságos emberi erovel, gépek nélkül nyerik ki az aranyat) megtekintését. Este Nazcából egy nagyon kényelmes (DVD, WC, vacsora, reggeli) éjszakai busszal utazunk Arequipába, a vulkáni kobol épült "Fehér Városba".

5. nap:
Reggel érkezünk meg Arequipába, Peru 2. legnagyobb városába, amit 1540-ben alapítottak, így számtalan régi koloniális épületnek ad otthont. Több vulkán található, -köztük muködo is- nem is olyan messze, amit jobb idoben a fotérrol is lehet látni. Mivel kora reggel érünk a városba egész napunk lesz Arequipában, felfedezni múzeumait (pl. Juanita jégbe fagyott múmiájával), illetve hangulatos utcáit, piacait, a fotéren álló katedrálist vagy a híres Santa Catalina kolostort. Este a fotéren levo szállodában alszunk.

peru14
6. nap:
Arequipából 6 órás buszúttal Punoba jutunk. Puno a Titicaca-tó partján fekvo város, itt szállunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvo (3827m) hajózható tava. A város egyszeru de van több kilátópontja, ahova aki még nem fáradt el, taxival elmehet.

7. nap:
Reggel kihajózunk az Uros nádszigetekhez. Ezeken a mesterséges szigeteken a mai napig élnek indiánok, akik többnyire halászatból és a turizmusból tartják fenn magukat. A szigetek nevét adó uros indián törzs utolsó tagja is meghalt már, helyükre környékbelük is a fiatalok egyre többen hagyják ott ezt az életformát, így félo hogy pár év múlva ezt a programot ki is hagyhatjuk... a punoi kikötotol a Titicaca-tó partján közel 3 órás út alatt jutunk Copacabanaig (bár a rioi stranddal egyezik a neve, ez nem az!) ami, már Bolíviában van, a határtól 10 kilométerre. Este a domboldalon lévo Hotel kertjében a függoágyból nézhetjük a Titicaca-tó mögött lenyugvó napot, vagy a panorámás tetore épített étteremben fondüzhetünk.peru
8. nap:
Délelott egy privát hajóval elindulunk a Titicaca tavon és meglátogatjuk a nem véletlenül híres Nap szigetet. Ezen a napon boven lesz részünk sétában, hajózásban, napozásban és kirándulásban. Estére visszaérünk Copacabanaba.

9. nap:
Délelott lesz idonk megnézni a katedrálist, ahol állítólag a szuz Mária szobor vérzett, és lehetoségünk lesz bevásárolni fafaragásokból, alpakka pulcsikból vagy hippik által készített ékszerekbol. Késobb egy 2 és fél órás buszúttal jutunk el a határtól Punoig, majd onnan egy 6 órás úttal érkezünk Cuscoba, mely 3360 méteres tengerszint feletti magasságon épült. Ezért fontos dolog az akklimatizáció, foleg azoknak, akik érzékenyek a magasságra, koka tea fogyasztása legális és javasolt, de ezt általában minden szálláson, mint wellcome drink, úgyis kapunk. Este egy kellemes vacsora mellett a teraszról figyelhetjük a gyönyöru fotér és a város esti fényeit.

10. nap:
Egész napunk szabad, meglátogathatjuk a kapott turista jegyünkön szereplo cuscói látnivalókat, vagy elmehetünk a nem messze található gyógyítók falujába.


peru14
11. nap:
Kirándulás az Inkák Szent Völgyébe. Ezen a napon nagyon gazdag a program, eloször a városból kifele menet megnézzük Sacsayhuaman és Tambomachay romjait, illetve megállunk a Fehér Krisztus szobornál, ahonnan lenyugözo kilátás nyílik a városra. Gyors fényképezés után Pisac felé indulunk, de megállunk egy igényes, de igen drága shop köré felhúzott kis skanzenben, ahol vásárlás nélkül is megismerkedhetünk a lámákkal, vikúnyákkal, alpakkákkal, valamint a helyiek is megmutatják, hogyan színezik a szálakat és hogy szonek évszázadok óta. Pisacban a hegy tetejére épített romok megtekintése egy kb. 2 órás kirándulást igényel. A hegy tövében lesz idonk sétálni és vásárolni a híres pisaci piacon. Tovább megyünk az Urubamba folyó és hatalmas teraszos hegycsúcsok kíséretében Ollantaytambo inka romjaira épített városába. Innen vonattal 2 óra alatt érheto el Machu Picchu Pueblo, a híres inka romváros lábánál fekvo egyetlen kis faluba, a perui dzsungel határához, 120 kilométerre Cuzcotól.

peru14
12. nap:
A program fénypontjának is nevezhetjük, Machu Picchu romváros megtekintését. Busz visz fel a faluból a bejáratig, amit igénybe is veszünk felfele, hogy elég eronk legyen a romok és látnivalók bejárására. Bátrabbak a Machu Picchu Orrának is nevezett Waynapicchut is megmászhatják, valamint a Napkaput, Holdkaput, és az Inka Hidat. A romváros 1911-es újrafelfedezése óta (a hódító spanyolok ugyanis nem is tudtak létezésérol) turisták milliói látogatják, és 1983-tól a Világörökség része. Sokan misztikus erot tulajdonítanak a helynek, így a meditáló turista nem ritka látvány.ó! Aki hamarabb végez a romok megtekintésével, még ejtozhet a falu nyitott termálfürdojében az oserdo közepén.

13. nap:
Hajnali vonat visz Machu Picchu Puebloból Ollantaytamboba, ahol megmásszuk az itt található erodítmény romjait. Itt már vár minibuszunk, ami elvisz a nem túl messze található, lenyugözo látványt nyújtó Salinas sóteraszokhoz. Az itt eredo természetes forrás igen gazdag sóban, ezt vezetik el a helyiek több mint 6 ezer ülepíto kád között, úgy, hogy bármelyiket meg tudják tölteni belole, illetve ülepítés idejére pedig az adott kádat elzárják a forrástól. Minél szárazabb egy kád annál fehérebb lesz a színe a sótól, és mivel minden egyes kád (amelybol általában egy-két darab tartozik egy családhoz) más idopontban töltenek és ürítenek, a fél hegyoldalt elfoglaló teraszok mindenféle színátmenetben pompáznak. A közelben található még az inkák által agrikultúrális kísérleti helyszíneként használt Moray hatalmas mély völgybe épített körkörös koteraszai is. Ennek megtekintése után megyünk vissza Cuscóba, de még megállunk egy - két képeslapba illo kilátónál fényképezni.

14-15. nap:
Délelott transzfer a reptérre, átrepülünk Limaba, ahonnan délután/este továbbrepülünk hazánkba.

Amazonasi dzsungeltúra 4 nap/ 3 éj
peru14
Kiegészítés
1. nap:
Ez a túra a Limából Iquitosba repüléssel kezdodik, ugyanis Iquitosba vagy így, vagy hajóval juthatnánk csak el, mert a dzsungel tökéletes belsejében van és nem vezetnek oda utak. Ha nemzetközi repülonk úgy érkezik, akkor érkezés után rögtön Iquitosba repülünk és az estét a városban töltjük, ha nincsen már aznap repülo akkor Limában alszunk és másnap reggel repülünk Iquitosba.

2-3. nap:
Iquitos csak a belépo a dzsungelhez, ez a közelben található egyetlen nagyváros, és ide érkezik csak repülo Limából. Innen Iquitos úszó negyedén (Belém) és piacán át haladunk motoros kenukkal kb. 2 óra alatt a lodge-ig a dzsungel belsejében, ahol a szállás és a programok is lesznek. Elfoglalhatjuk a szúnyoghálóval ellátott szállásainkat, és a következo napok programjai során lehetoségünk van mindent kipróbálni a dzsungel életbol. Nem kötött sorrendben vannak a programok és nem is kötelezoek, de az árban benne vannak: kenuzás az Amazonason, rózsaszín delfin megfigyelés, fürdés az Amazonasban, piranha vadászat, éjszakai dzsungel séta, megismerkedés a helyi törzsekkel és helyi gyógynövényekkel, táncokkal, köpocsövezés, piranha vadászat, és az oserdo flórájának és faunájának megismerése.

4. nap:
Délelott szabadprogram, majd elindulunk vissza Iquitosba ismét hajókkal, majd elvisznek a reptérre és visszarepülünk Limába.
Hozzávetoleges ár: 105.900 Ft/fo
ami tartalmazza az oda-vissza repülojegyeket Lima-Iquitos-Lima útvonalon, a transzfert a limai szállásra, majd másnap a reptérre, illetve Iquitosban is a reptérrol, illetve reptérre, majd ismét Limába, az elso éjszakai szállást érkezéstol függoen vagy Limában vagy Iquitosban, a 3 napos dzsungeltúra során a szállást, és az összes említett programlehetoséget, valamint a napi háromszori étkezést. A repülojegy árának változása módosíthatja a csomag árát. 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Bolívia, Peru

Keresés


motoros_utak

Motoros turak (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
cheap air jordans cheap mercurial superfly Billige fotballsko cheap mercurial superfly Botas De F¨˛tbol Baratas chuteiras baratas Chuteiras Baratas Cheap Golden Goose
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures