nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Motorozás a Himaláján - a világ legmagasabb motorosútján!

JelentkezésUtazási tanács #91

"Olcsó jegyek a Broadway-re? Broadwaybox.com akár 5o%-kal olcsóbb jegyet tud kínálni a pénztárakhoz képest."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 18-60 év
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes autós út, vagy egyéni utazásbiciklizés a túra részehegyekben járunktalálkozhatunk idegen népcsoportokkalkulturális érdekességek, muemlékek látogatásamotoros útrepülos úthoszabb séta / trekkingvonatos út
Az utazás lehet magányos, de a csillagok elvezetnek célodhoz.
mondasok utazasos kozmondas Ismeretlen

Motorozás a Himaláján - a világ legmagasabb motorosútján!

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Ha azt gondolod, hogy a motorozás már nem tud újat nyújtani, akkor próbáld ki ezt az extremitás határát súroló Himalája-túrát! Némely hágókon már oxigénmaszkkal a fejeden araszolsz a világ legmagasabban fekvo földútján. A szállás néha sátorban lesz, az ételeket sem a Hiltonból hozatjuk, de talán ez is szép ebben a különleges túrában. Az általunk használt antik kinézetu gépeket a mai napig gyártják Indiában, úgy tunik, ok mindent kibírnak. És te?

Motortúra a világ egyik legmagasabb útján, a Himalájában Royal Enfielddel, az Indiában gyártott veterán motorokkal. Manalitól Lehig 5 hágón kelünk át, amelyek közül Rohtang fekszik a legalacsonyabban, 3950 m-en, a legmagasabban, 5540 m-en pedig Khardungla. Az expedíció során drámai változásokat figyelhetünk meg a klímában és a kultúrában egyaránt a Himalája két oldalán. Délen, ahol a hinduizmus virágzik, zöld völgyeket látunk, északon, ahol minden kopár és száraz, a tibeti buddhizmust gyakorolják. Miközben a Himalája legegzotikusabb részein járunk, felejthetetlen tapasztalatokat és élményeket szerezhetünk ügyességbol és bátorságból egyaránt.
1. nap

Elutazás repülovel Delhibe.
2. nap
Az esti órákban érkezünk meg Delhibe. Transzfer a szállodába.
Azt mondják, ha Indiába érkezvén sikerül meggyoznöd magad, hogy ne fordulj vissza már a reptéren, imádni fogod ezt a hatalmas kulturális sokkot, amit az ország nyújtani tud. Erre talán a legjobb hely Delhi, a világ város minden fényuzésével és a mellette ott uralkodó nyomorral. De most csak a busz ablakából lesz idonk ismerkedni a színekkel, szagokkal és hangokkal. Sietünk elfoglalni a szállásunkat, hogy a holnapi hosszú és fárasztó út elott egy kicsit pihenhessünk.
3. nap
Reggel 5 órakor indulunk a szállodából minibusszal Manaliba, ahol a túra kezdodik. 14 órás út vár ránk, keresztül az országon. Lesz idonk megérezni, megszokni ezt a hihetetlen országot. Útközben reggeli és vacsora. Az esti órákban érkezünk meg Manaliba. Éjszaka a szállodában. (2000 m, 570 km, 14 óra minibusszal)
4. nap
himalaya tura
A kaland ma kezdodik el. Reggeli után megismerkedünk a motorjainkkal és felfedezzük Manalit és környékét egy helyi túravezetovel. Megnézzük a Nagar várat, a Roerich muvészeti galériát, a hindu templomot, és a meleg vizu forrást Vashishtnál. Éjszaka Manaliban a szállodában.

5. nap
himalaya tura
Tesztvezetés Dhundiba egy rossz minoségu úton, hogy hozzászokjunk a hosszabb túrákhoz. Útközben ebéd. Este visszatérünk Manaliba.Utolsó éjszakánk szállodában néhány napig. (Manali-Dhundi 21 km)

6. nap
himalaya tura
A Beas-folyó felso folyása mentén haladunk végig, útközben több falut is érintve, a Rohtang hágóig (4050 m), ahol nyáron is a hó az úr. Innen lefelé megyünk Gramphuba. Koksarnal útlevél ellenorzés. Elérünk Keylongba, a törzsi terület központjába, innen még 35 km van hátra a kempingig Jispaban vagy Darchaban. (135 km, 3250 m)7. nap
himalaya tura
Elindulunk a magasabb régiók felé és zegzugos utakon haladunk felfelé, a Hanging gleccser árnyékában a festoi Baralachalaig (4800 m). Leereszkedünk a Sarchu platóig, ahol sátrat verünk éjszakára. (84 km, 4253 m)

8. nap
A Sarchu platót elhagyva kanyargós utakon haladunk felfelé a 4950 m-en fekvo Namkiláig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Lachulangla (5090 m) feletti robosztus sziklákra, leereszkedünk a sziklás Gangla jal szurdokba. Poros, ismeretlen úton haladunk tovább a Kyangchu-Thang (Vadszamár) platón keresztül Tsokarba, ahol letáborozunk éjszakára. (133 km, 4267 m, 7 óra)
A Tsokari tavat fehér tónak is nevezik, az azt körülvevo só miatt. A partján kivont sót még mindig árulják egész Ladakhban.
9. nap
himalaya tura
Göröngyös út vezet a Polokongkha tetejére (4920 m). Innen leereszkedünk a bután gázról híres Puga völgybe. Sumdo falut elérve felfelé haladunk Namstangig (4800 m) és tovább10. nap
himalaya tura
Kora reggel visszaindulunk a tegnapi úton Sumdoba, ahonnan Mahe felé tartunk. Itt érjük el a Lehbe vezeto foutat. Követjük az Indus folyót. Útközben megnézzük Hemis, Thiksey és Shey kolostorát. Lehben töltjük az éjszakát egy szállodában. (220 km, 3506 m)
11. nap
Megnézzük Stokban a palotát és a múzeumát, sétálunk a faluban, majd visszatérünk ebédelni Lehbe. Délután Phyanga megyünk és megnézzük a kolostort. Az estét ismét Lehben töltjük a szállodában.
12. nap
himalaya tura
Felmegyünk a Khardungla hágóra (5540 m). Ez a túránk legmagasabb pontja. Itt már szükség van oxigénmaszkokra is, amit magunkkal viszünk erre a túrára. Ez a legmagasabb motorozható hágó. Csodálatos kilátás nyílik a Himalájára és völgyeire. Ebédre visszatérünk Lehbe. Délután szabadido. Éjszaka a szállodában. (5540 m)13. nap
Utunk több falun vezet keresztül a második legmagasabban fekvo motorozható hágón Panging, ahol táborozunk éjszaka. (174 km, 4630 m).
14. nap
Elindulunk vissza Jispaba azon az úton, amerrol jöttünk. Jispában verünk sátrat. (161 km)
15. nap
himalaya tura
Jispából Manaliban tartunk. (138 km). A túránk tulajdonképpen itt ér véget. Leadjuk a motorjainkat. Az éjszakát Manaliban töltjük szállodában.

16. nap

Fakultatív városnézés Manaliban, majd délután buszra szállunk, Delhibe indulunk. Az ékszakát a buszon töltjük.

17. nap
Delhibe érkezvén egész napos pihenés, illetve fakultatív városnézo program vár ránk. Az éjszakát egy Delhi szállodában töltjük.

18. nap
Mindenki saját igényei és tempója szerint fedezheti fel a város látnivalóit. Este indulunk a repülotérre, majd haza. A szállodai szoba ilyenkor már csak átöltözésre és zuhanyzásra áll rendelkezésre.
19. nap
Érkezés haza a délutáni órákban.
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: India
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures