nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Chile/Peru motoros túra
Utazási tanács #47

"Mielott elutazunk egy országból, érdeklodjük meg, hogy van-e "departure tax" - olyan adó, amit az országból történo kilépéskor kell megfizetni. Ha van, akkor erre tegyünk félre pénzt!"


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes autós út, vagy egyéni utazáshegyekben járunknagy hoingadozás várhatótalálkozhatunk idegen népcsoportokkalkulturális érdekességek, muemlékek látogatásamotoros útrepülos úthoszabb séta / trekkinghoteles szállás, bizonyos szállásokon egyágyas szoba igényelheto felár ellenébenvonatos út
A világ egy könyv, akik nem utaznak, csak egy oldalt olvasnak.
mondasok utazasos kozmondas St. Augustine

Motorozás Chilében és Peruban

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

16 napos motorostúra Dél-amerikában? Már jól hangzik! 3800 km az úton, sivatagokban, magashegyi utakon, indiánok és telepesek között. Páratlan élmények és kalandok az inkák osi földjén, ezúttal csak két keréken.

1. nap: Antofagasta

 

chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Kimeríto utazás után szállunk le a chilei Antofagastában. A vidék a holdra emlékeztet, a repülotérrol a város felé vezeto úton azon tunodünk, hogy vajon mi a fúrcsa ezen a tájon.

A kérdésünkre késobb kapunk választ: a éves 1mm csapadék a ludas. A túra itt veszi kezdetét másnap reggel, a világ legszárazabb sivatagában észak felé, Peruhoz közelítve.


2. nap: San Pedro

 

chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Napközben hosszú órákon keresztül nem nagyon láttunk településeket, szinte betonná keményedett földutakon motorozunk egész nap az Atacama sivatagban. San Pedro az egyik legszebben megmaradt régi gyarmati sivatagi város. Kicsit Szentendrére emlékeztet. Az éttermek tetején nincs teto, középen nyít tuz lobog. Nincs is szükség tetore, hiszen az eso sohasem esik...

Útközben megcsodálunk egy külszíni sóbányát, és egy flamingótelepet. A falu templomát 1745-ben építették, a templomnak van teteje: sárból. A gerendákat a környéken található hatalmas kaktusztörzsek szolgáltatták. Mivel Chílében vagyunk, az esti vacsorához bátran kóstoljuk kiváló helyi borokat! San Pedroba érkezünk az esti órákban.

3. nap: A gejzírek - buszos kirándulás
chile sivatagi expedíció (különlegesség)
chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Korán kelünk: felbuszozunk 4280 méterre a gejzírek völgyébe. A kitörések reggel 7 elott a legaktívabbak, ezért hamar oda kell érnünk. Fantasztikus élmény közelrol látni a feltöro forróvizet.

Óvatosan szabad csak megközelíteni a krátereket, korlát sehol sincs. Hozzunk fürdoruhát, lesz lehetoség gejzírfürdot venni a reggeli után (ahol a tojást szintén egy mikrokatlanban fozzük meg!). A korai órákban igen hideg lesz, gyakran 0 fok alá esik a levego homérséklete.

Délben érünk vissza a faluba, ahol megnézzük a helyi múzeumot 11000 év történelmével.

4. nap: Iquique, 490 Km
chile sivatagi expedíció (különlegesség)
chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

A Tocopilla óceánparton motorozunk észak felé. Az elso megállónk a "Hold völgye", ami még az elozo napoknál is jobban hasonlít éjszakai égitestünk kietlen felszínére. Ránézésre itt soha az életben nem esett eso. Kietlen sziklák, homok, és mindez csak egyszín barnában, hihetetlen látvány.

Az eronk csak egy homokbucka megmászására futja (viszont az 10 emelet magas!). A homéro higanyszála 37 foknál áll meg, ami nem nagy kunszt az omszki tónál, csak ott lehet fürödni és van hideg sör. Itt viszont 200 Km hatótávolságban az égvilágon semmi sincs.

Ahogy leérünk az óceánpartra, a homérséklet 17 fokra esik vissza. Sok halászfalut hagyunk magunk mögött, amíg estére Iquiqueba érkezünk.

5. nap Tacna, 365 km

 

chile sivatagi, 0); margin-right: 10px;

 

A mai nap Tacna felé vesszük az irányt, útközben megállunk régen kihalt szellemvárosokban: Humberstoneban és Santa Laurában, amelyek egykor hatalmas nitrátbányák munkásainak adtak otthont a sivatagban - ma azonban Csernobil képét mutatják, sugárzás nélkül. Megtekintjük a régi gépeket (Európából importálták a nagy részét) és az úszómedencét:). Átlépünk Peruba, a határon 7 pecsétet kell begyujtenünk, a tapasztalt spanyol vezetonk nélkül a mutatvány lehetetlen lenne. A hotelben WIFI muködik minden szobában, az elektromos hálózathoz kétfajta csatlakozóval férhetünk hozzá, de csak az egyik kompatibilis a magyarral...

6. nap: Arequipa, a fehér város, 380 km

Változatos tájakon visszamotorozunk Arequipaba, ami Peru második legnagyobb városa és az ország legszebb fekvésu települése is egyben. A parti sivatagon megyünk keresztül, majd emelkedünk az Andok gerincein, ahol hófödte csúcsokat és vulkánokat látunk.

 

chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Arequipa, ami a gyönyöru fehér falairól és a vulkanikus közetbol épült gyarmati házairól híres, a Chachani és a Misti hegyek mellett fekszik. A város központja az UNESCO Világörökség része: a barokk templomok (Santa Catalina) és középületek huen tükrözik a gyarmati idoket, valamint igen finom fogásokat ehetünk a rengeteg helyi étterem széles választékából. A város mellett az ország legszebb vulkánjai emelkednek: El Misti (5822 m), Chachani (6075 m), Pichu-Pichu (5669 m). Mind közül az El Misti a legszebb, tökéletes kúpos és hófödte vulkáni formájával.
7. nap: Colca völgy

 

chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

A Colca völgy és kanyon Peru egyik leghíresebb látványossága. A National Geographic szerint az Amazonas innen ered. A folyó félelmetes katlant vág a hegyek között 50 kilométeren keresztül, körülvéve régi spanyol falvacskákkal, a földrengések által megtépázott templomokkal, és az alacsony emberkékkel, akik Andok-beli színes népviseletben mosolyognak ránk. A völgy legmagasabb pontja az Ampato csúcs: 6288 méter magasan fekszik.


8 . nap: Colca kanyon

 

chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

A föld legmélyebb kanyonja, Canconál eléri a 3600 métert. A völgyben osidok óta a Cabana (kecsua) népcsoport, még a hegyekben a Collaguák élnek. Könnyu megkülönböztetni oket a színes kalapjaikról.
Az utcagyerekek gyakran árulnak kötött ujjbábukat, közöttük kondorkeselyut is kb. 60 forintért. Itt azonban kis szerencsével láthatjuk az igazit is!

9. nap: Cusco
A túra leghosszabb napja. Korán indulunk Arequipából. A környék hegyei 3700-4500 méter magasan tornyosulnak felettünk. A táj leírhatatlanul szép, az utak jó minoséguek. Csak az útszéli pásztorkutyákra kell figyelni, ok nem mindegyik Kresz szabállyal vannak teljesen tisztában, jól fog esni a pihenés, amikor megérkezünk az esti órákban Cuscóba.
10-11. nap: Cusco

 

chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Egész napos kisbuszos kirándulás: Cusco és Saqsaywan nevezetességeinek felfedezése. Pihenés, feltöltodés, élvezzük Dél-Amerika egzotikus napjait. A Szent-völgybe is eljutunk, ahol Maras megtekintése következik, majd itt töltjük éjszakánkat is.

12. nap: Kirándulás a környéken: Ollantaytambo és Pisac
chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Körbeutazunk a völgyben, piacokon vásárolgatunk, koloniális falvacskákban fotózunk, és sétálunk.

A délután folyamán megkóstoljuk a kukoricából készített sört is, miközben a békaszáj-játék rejtelmeiben merülünk el (érmével kell beletalálni egy bronz béka szájába egy méterrol).

13. nap: Machu Pichu

 

chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Felvonatozunk Machu Pichu romjaihoz, reggel 6 órakor indulunk és 9:30 órakor érkezünk meg, vissza délután 3 órakor indulunk. Megcsodáljuk az inka romokat, átéljük az egykori város fantasztikus kisugárzását, élvezzük a csendet.


14. nap: Urubamba - Puno, 386 km
chile sivatagi expedíció (különlegesség)
chile sivatagi expedíció (különlegesség)

 

Meglátogatjuk az úszó szigeteket a Titikaka tavon, ahol emberek nádházaikban élnek. Kb. 3800 méteren motorozunk tovább.

Ma itt az alkalom, hogy a kulináris élvezeteknek is hódoljunk: megkóstolhatjuk a sült tengerimalacot!

15. nap: Arica 50 Km

Arikába érkezünk délután - városnézés, vásárlás, este búcsúvacsora.

16. Nap: Santiago - Budapest
Santiagóba repülünk, majd madridi átszállással Budapestre.
chile sivatagi expedíció (különlegesség)
chile sivatagi expedíció (különlegesség)
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Chile, Peru
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Kereséłź/h1>


A weblapot k鳺�tte ARI & webdesign-webtervez鳭honlapk鳺�s
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures