adventure company in Hungary Jelentkezz hírlevelünkre - ajándékok várnak!

nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Mesebeli India: az álmok és mítoszok világa
Hírlevél feliratkozás:JelentkezésUtazási tanács #10

"Ha egy útra útitárssal utazunk, akkor célszeru vegyesen pakolni a csomagjainkat. Ha az egyik csomag elvész, akkor még mindig marad pár használható holmi nálunk."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes buszos úttalálkozhatunk idegen népcsoportokkalkulturális érdekességek, muemlékek látogatásarepülos úthoteles szállás, bizonyos szállásokon egyágyas szoba igényelheto felár ellenében
A világ egy könyv, akik nem utaznak, csak egy oldalt olvasnak.
mondasok utazasos kozmondas St. Augustine

Mesebeli India: az álmok és mítoszok világa

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Mum­bait (Bombayt), a tengerparti metropoliszt te­kint­jük meg, majd Rajasthant (a látnivalókban leg­gaz­da­gabb tartományt) járjuk be, ahol meg­cso­dál­juk annak néhány kiemelkedo látni­va­ló­ját Udaipurban, Ranakpurban, Jodhpurban, Pushkarban és Jai­pur­ban. Ez utóbbi település, Rajasthan tarto­mány fovárosa már része a híres Arany Háromszög­nek, melynek további két nagy­vá­ro­sá­val, Agrával (a Taj Mahal városával) és Delhivel (India fovárosával)

1. nap:

Elutazás Budapestrol egyszeri átszállással Mumbai (Bombay) nemzetközi repüloterére. Érkezés helyi ido szerint éjfél körül (magyar ido szerint este 8 körül), transzfer a szállodába (2 éj).

2. nap: Mumbai (Bombay), Elephanta-sziget

A közel húszmilliós Mumbai (az egykori Bombay) India legforgalmasabb kikötovárosa, az ország gaz­dasági központja, a világ filmiparának leg­na­gyobb centruma (Bollywood). A félnapos város­né­zés során látjuk a belváros leghí­resebb épüle­teit az India-kaputól a monu­men­tá­lis Viktória pálya­udvarig, vala­mint láto­gatást te­szünk India egyik leg­je­len­to­sebb múze­umában, a Prince of Wales Múze­um­ban.
Délután hajókirándulás a közeli Elephanta-sziget több mint 1000 éves barlangtemplomaihoz, melyek szob­rá­sza­ti remekmuveket oriznek (UNESCO világ­örök­ség).

3. nap: Mumbai (Bombay), Udaipur

Transzfer Mumbai repüloterére, utazás Rajasthan tartomány legdélebbi részébe, Udaipur városába. Ismerkedés a várossal, majd transzfer a szállodába (2 éj).

4. nap: Udaipur

A tavak városa, a hegyekkel körülvett Udaipur sokak szerint India legromantikusabb települése, nem vé­let­lenül nevezik a Kelet Velen­céjének. Az egész napot itt töltjük, ismerkedünk a város meseszép palo­tá­i­val, templomaival, kertjeivel, szigeteivel. Meg­néz­zük ter­mésze­tesen a város fo attrakcióját, a maha­rad­zsa le­nyu­gözo városi palota­együttesét is.

5. nap: Ranakpur

Indulás északi irányba. Útközben megálló Ra­nak­pur­ban, ahol egy káprázatosan szép templom­együt­test nézünk meg (talán a legszebb dzsain templom In­diá­ban). A 29 terem mennyezetét összesen 1444 már­vány­ból faragott oszlop tartja, melyek között nincs két egyforma, egyik szebb, mint a másik.
Továbbutazás a Nagy Indiai Sivatag szélén fekvo Jodhpurba, Rajasthan tartomány második leg­na­gyobb városába, szállás (2 éj).

6. nap: Jodhpur, Mandore

Félnapos városnézés a kék városban, Jodhpurban. A program során látjuk a város több pompás épü­le­tét, például a 348 helyiségbol álló Umaid Bhawan palotát vagy a Jaswant Thada csodálatos fehér már­vány mauzóleumot. A városnézés fény­pont­ját a város fölé magasodó, monumentális Mehrangarh vár­kas­tély pazar termeinek meg­te­kin­té­se jelenti.
Délután kirándulás egy évszázadokkal ezelott elha­gyott fovárosba, Mandoréba. A romok és az egy­kori uralkodók mauzóleumai most egy nagyon szép kertben állnak.
Vacsora után indiai est a szállodában: rövid ízelítot kap­nak utasaink a tradicionális indiai táncokból, va­la­mint indiai zenekar szórakoztatja az ér­dek­lo­do­ket.

7. nap: Pushkar

Utazás Jaipur irányába. Útközben egy kis kitérot te­szünk a 400 templom városába, Pushkarba, mely egy bájos tó partján található. A város különleges ne­ve­zetes­sége a Brahma-templom, hiszen a hindu­iz­mus foistenének csak nagyon kevés templo­mot szen­tel­tek egész Indiában.
Szállás Jaipurban (2 éj).

8. nap: Amber-erodpalota, Jaipur

Eloször néhány Jaipur körüli látnivalóval is­mer­ke­dünk. Amberben azt a hatalmas XVI. századi erod­pa­lo­tát nézzük meg, amely a maharadzsa székhelye volt, mielott megépült a jaipuri városi palota. A kívülrol talán kevésbé látványos erodkomplexum belül               

rengeteg kincset rejt, valóságos paradicsoma a mu­vé­szetek kedveloinek. A részvételi díj tartalmazza a fel­ju­tást az erodhöz dzsipekkel, de valószínuleg lesz lehetoség a bejáratot elefántháton is meg­kö­ze­lí­te­ni. Ennek felára kb. 10 USD / fo.
Ezt követoen fotószünetet tartunk a romantikus Jal Mahalnál (a festoi tavi kastély szinte úszik a Man Sagar-tó vizén), majd a Gaitort tekintjük meg (muvészi uralkodói síremlékek).
Délután Jaipurban, a híres rózsaszínu városban megnézzük a maharadzsa elbuvölo városi palota­együt­te­sét, valamint a régi India fejlett csillagászati is­me­reteit bizonyító osi obszer­va­tó­ri­u­mot (Jantar Mantar). Természetesen a bazárlátogatás sem ma­rad­hat ki a programból.

9. nap: Jaipur, Fatehpur Sikri

A délelott egy részét még Jaipurban töltjük: fotó­szünet a Szelek palotájánál, majd az autóbuszból meg­csodáljuk a falakkal körülvett óváros jellegzetes ró­zsa­színu házsorait, a városkapukat és fotószünetet tar­tunk a különleges, indo-szaracén stílusban épült Albert Hallnál.
Ezután búcsú Jaipurtól, utazás Agra irányába. Az 1570-es években Akbar császár egy Sikri nevu falu mellett építtette fel pompás uralkodói rezidenciáját. Néhány év múlva a császár elköltözött, a pa­lo­ta­együt­test többé nem használták. Fatehpur Sikri ettol függetlenül lenyugozo, több mint 400 év után is nagyszeru állapotban van. Az egykori uralkodói szék­hely és a mellette lévo impozáns mecset meg­te­kin­té­se után továbbutazás Agrába, szállás (2 éj).

10. nap: Sikandra, Agra

Egész napos program Agrában és környékén. Eloször a szomszédos Sikandrában megtekintjük Nagy Akbar császár impozáns mauzóleumát, majd a hatalmas Agrai erod meglátogatása következik. Benne található Akbar császár gyönyöru palota­komplexu­ma. Ezután a mogul építészet gyöngy­szemét, Itimád-ud-Dauláh síremlékét nézzük meg (márvány ékszerdoboznak is szokták nevezni).
A délutáni program fo attrakcióját a Taj Mahal megtekintése jelenti. A lenyugözo méretu, fehér már­ványból készült építmény szépségét nem lehet leírni, látni kell. Nem véletlenül választották be né­hány éve a mostani világ 7 csodája közé.

11. nap: Mathura, Delhi (Bahai-templom)

Indulás a fováros felé. Útközben piheno Mathurában, a hinduizmus egyik legfontosabb zarándokhelyén, Krishna születési helyén. Látogatás a Krishna-temp­lomban.
Késo délután Delhi külvárosában megnézzük a város egyik legkülönlegesebb építményét, a Sydney-i Ope­ra­házra emlékezteto, lótuszvirág formájú Bahai-temp­lomot. Szállás Delhiben (1 éj).

12. nap: Delhi

Egész napos városnézés India fovárosában, mely­nek során mind Ódelhi, mind Újdelhi leg­fon­to­sabb nevezetességeit látni fogjuk. A fobb attrakciók a következok: a hatalmas Vörös erod, a Jama Masjid (India legnagyobb mecsete), Raj Ghat (Ghandhi emlékmuve), Lakshmi Narayan-templom (az egyik legszebb hindu templom), India-kapu, Parlament, Elnöki palota és a Qutab Minar komplexum (a XII. századi 72 méter magas gyozelmi toronnyal).
A városnézés után rövid szabad program, majd este vacsora a szálloda éttermében. Ezt követoen transz­fer a repülotérre, az éjszakai órákban elutazás In­diából.

13. nap:

Érkezés Budapestre a délelotti órákban.

 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: India
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures