adventure company in Hungary Jelentkezz hírlevelünkre - ajándékok várnak!

nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Bortúra Toszkánában
Hírlevél feliratkozás:JelentkezésUtazási tanács #4

"Mindig vigyük magunkkal utunkra az internetes foglalások visszaigazolását nyomtatott formában."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes buszos útkocsmalátogatás/szabadtevékenység a program részehoteles szállás, bizonyos szállásokon egyágyas szoba igényelheto felár ellenébengyönyöru természet
Többet utaztam, mint bárki más, és azt vettem észre, hogy még az angyalok is akcentussal beszélik az angolt.
mondasok utazasos kozmondas Mark Twain

Bortúra Toszkánában

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Lágy lankák, szoloskertek, ciprus-és olajfaligetek: így ismerjük Toszkánát. Csak a második pillantásra mutatkozik meg e vidék igazi arca - nem csupán derus tájak és világhíru városok kulturális egyvelegérol van szó. A kietlen Maremma vad szépsége, a vidék eldugott, lélegzetelállító kincsei, a borospincék ellenállhatatlan bája: ezeken keresztül ismerhetjük meg igazán Toszkánát. Utunkon a régió szerelmeseit a kitaposott turistautaktól távol fekvo ösvényeken kalauzoljuk, mindezt pedig kulináris élvezetekkel tesszük még tökéletesebbé: a régió legjobb boraival és ételeivel.

Program

toszkana bortura
1. nap Érkezés Toszkánába:
Reggel 5 órakor indulunk Budapestrol busszal. Találkozó a Keleti pu. Kerepesi u oldalánál lévo parkolóban. Az útvonal: Budapest-Nagykanizsa-Maribor-Ljubjana-Trieszt-Velence-Bologna-Firenze. Kb. 14 órás utazás után érkezünk Regellóba, ahol az elso éjszakát töltjük. Hotel: Park Hotel Galileo ***

bortura toszcanaban


2. nap Greve in Chianti, San Gimignano, Siena:
Reggeli után a Firenzétol néhány kilométerre fekvo Chianti vidékére utazunk. Dimbes-dombos vidék ez is, változatos növényzettel. Szemünk már hozzászokott ugyan a ciprusligetekhez, de a szolo-ciprus-olajfa sorminta látványát nem lehet megunni. Chianti szívében Greve jelentos szolo-, és bortermelo város, ahol rögtön megcsap bennünket valami furcsa, enyhe dohszag.

Bár a hegységet autópálya veszi körül, mégis oriz valamit az érintetlen természetbol. A falvak itt szegénységet árasztottak magukból a XIX. századi reformokig, valódi virágzásuk a francia mintára bevezetett borhitelesítés óta indult meg. A bortermelés azonban régi hagyomány itt, Greve dicsekedhet a Chianti Classico központja büszke címmel, melynek megkülönbözteto jele a fekete kakas.

Picit sietnünk kell a reggelivel, 10-00 órakor várnak bennünket! A Chianti vidékkel ismerkedo elso borkóstolónkon egy festoi borászatba látogatunk, egy kicsi bubájos kastélyba! Itt már találkozunk is pár finomsággal: Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, Supertuscan... Mindezt fuszerezzük sajtokkal és szalámikkal:) Pincészet: Castello Di Querceto S.P.A.


A hiteles Chianti Classico termelése egy szigorúan meghatározott, viszonylag kis területen folyik. Meglátogatjuk Greve-t, sétálunk egyet a hangulatos falucskában majd betérünk Itália egyik leghíresebb henteséhez, a Macelleria Falorni-ba. Hús-, és sajtimádóknak kötelezo!

Csak az oszi túránkon:
Aki szeretné, itt folytathatja a borkóstolást, hiszen éppen az "Expo of Chianti Classico wines" fesztiválba csöppenünk bele 90 percnyi idore! Ez a program opcionális, tavaly 10 EUR volt a pohárdíj, amivel sétálva elvileg 7 pohárkával kóstolhatunk kedvünkre a több száz ajánlatból. Persze nem mindenki lyukasztja ki a kóstolást...

A Chianti vidékérol továbbutazunk Sienába, ami San Gimignano mellett az egyik legnagyobb toszkán csoda, amely olyan, mintha valamiféle varázslat folytán egyenesen a középkorból csöppent volna bele a XXI. századba. A kagyló alakú foteret, a Campot megyünk megcsodálni, ami egyedülálló a világon.

bortura toszcanaban

A téglával kikövezett hatalmas tér ad otthont a világhíres Palio-nak évente kétszer a Szuzanya ünnepén. A térrol boltíves árkádokon át, lépcsokön felkapaszkodva érünk fel a fekete-fehér zebracsíkos Dómhoz, ami a világ egyik legértékesebb építészeti kincse. Este indulunk tovább Toszkána szívébe, Montepulciano környékére, ahol a következo ketto éjszakát töltjük. A szállodában már vár minket a jól megérdemelt vacsora. Szállás: Cianciano, Hotel San Paolo ***
bortura toszcanaban

3. nap Montalcino, Cortona, Montepulciano:
Reggeli után Montalcinoba, az isteni Brunello liliputi hazájába indulunk. A domboldalba épült városkát egy hatalmas fellegvár orzi, amely ma a környék szoloi felett orködik.

Borászatunk felé tartva a kanyargós mesebeli tájon egy óra alatt jutunk el egy puszta mélyén, fák oltalmában áll a San. Antimo-apátság kristálytiszta román stílusú épületéhez. Egyszeru és fenséges épületrol van szó, amelyet az isteni fény öltöztet pompába.

Mai elso borkóstolónkon megkóstolhatjuk a fenséges Brunellót is, ami egy olyan Montalcino környéki borfajta, amelyet a Brunello bortörvény szerint legalább 2 évig, maximum 4 évig kötelezo tölgyfa hordóban érlelni (kivéve a Riserva), palackban viszon akár húsz évig is érlelheto! A pincészet neve: Azienda Vittivinicola Piombaia Rossi Cantini. A kellemes borok után rövid 30 perces sétát teszünk Montalcinoban, hogy idoben odaérjünk Cortonába, ahol játszódot a Napsütötte Toszkána c. film.

bortura toszcanaban
Cortona egyike azoknak a hegycsúcson levo kisvárosoknak, amelyek mindenfelé lejtokre épültek. Gyönyöru apró utcácskák, lépcsok és kis köves utak legvégén juthatunk el a város legmagasabb pontjáig, ahonnan festoi a kilátás, a távolban pedig a Trasimeno tó tükre fénylik.

Itt minden kacskaringós utca a fotérre vezet, de útközben találkozunk apró, szilvafákkal büszkélkedo terecskékkel, csodás pálmafás palotakertekkel, vagy kézmuves boltokat rejto árkádokkal. Az ebédünket valamelyik hangulatos étteremben fogyaszthatjuk el.

Visszaindulunk a csodálatos és gogös nemesi város, Montepulciano felé, amely úgy vonzza magához a ritka látogatót, akár a mágnes. A városfalakról mindenünnen a hullámzó dombokra, és a Vino Nobile nevu, nemes olasz szolofajta ligeteire nyílik kilátás. Hogy a szolofajta nedu formáját is dicsérhessük, egy, a városka környéki borászat felé tartunk egy borkóstolós pincelátogatásra.

Helyben készült olívaoljas kenyér és szalámi mellett szolgálják a következo nagyszeru italokat az hatalmas hordók mellett a pincében :

Rosso Di Montepulciano Doc /Vino Nobile Di Montepulciano Docg /Rosso Darnaldo Igt, Vino Nobile Di Montepulciano Docg Riserva + Grappa Di Vino Nobile! Pince: Cantina Azienda Agricola Crociani

Szállás: Cianciano, Hotel San Paolo ***
4. nap Pienza, San Gimignano, Panicole:


bortura toszcanaban
Reggeli után Pienza falucskában állunk meg, ahol kulinális élményeinket fokozzuk a helyi sajtkészíto mester fantasztikus termékeinek kóstolásával. A program után duplán jóllakottan nyugatra tartunk a már már valószínutlenül szép tájon, még egy fotózásra is megállunk az egyik festoi út mellett. Folytatva kirándulásunkat San Gimignanóba érkezünk.

A város híres tornyainak szépsége és varázslatos bája szinte belefojtja az emberbe a szót. Hagyjuk szóhoz jutni a mestert, André Suarést, aki ennél eredetibb várost nem látott egész Olaszországban.

A századelon járt ott, és a következot jegyezte fel: "én vagyok az egyetlen külföldi itt, ezen a szép augusztusi délutánon, mely perzsel és elbágyaszt..."

Boldog kor. Mi ne reméljük, hogy egyedül leszünk, mint Suarés, amikor San Gimignano felfedezésére indulunk, hiszen Itália egyik legbájosabb és legkedveltebb úticélja ez a városka. Fénykora rövid fél évszázadig tartott a XIV. században, raktárként és erodként egyaránt használatos tornyok többsége összedolt, a hatvannál is többol ma mindössze tizenhárom maradt. A város valódi ékszerdoboz, és az egyik toronyból kialakított kilátóból fantasztikus a látvány a lágyan hullámzó dombokkal.

Mai borkóstolónk északabbra, Pancoléban lesz, egy pirinyó falucskában, a Cesani pincében, 5 órára kell ideérnünk. Ez egy igazi családi vállakozás, ahol kis mennyiségben, szívvel-lélekkel készítik a bort, és itt lesz alkalmunk megkóstolni a Toszkánára kevésbé jellemzo fehérborok közül is párat.

25 hektáron gazdálkodnak, 7 fajta bort termelnek, és mi az összeset végigkóstoljuk! A fontosabbak: Vernaccia of San Gimignano, IGT Rosc, Chianti Colli Senesi DOCG, IGT Rosso és DOC of San Gimignano.

Szállás: Regello, Park Hotel Galileo ***
5. nap: Firenze
Az ókori rómaiak által létrehozott város a középkortól napjainkig fontos kereskedelmi és pénzügyi központnak számít. A középkor Athénja-ként és az olasz reneszánsz bölcsojeként számon tartott Firenze bovelkedik történelmi és muvészettörténeti látnivalókban. Ezt bizonyítja, hogy a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

Szinte az egész napunkat itt töltjük, megnézzük a legfontosabb látnivalókat (Öreg híd / Ponte Vecchio, Duomo / Duomo di Santa Mariad del Fiore,Pitti-palota / Palazzo Pitti,San Marco-tér / Piazza San Marco), sétálgatunk, vásárolgatunk és délután buszra szálva indulunk Bologna felé az utolsó szállásunkra.

bortura toszkan
6. nap Utazás haza:
Reggeli után indulunk haza. Egész napos utazás után az éjszakai órákban érkezünk vissza Budapestre.
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Olaszország
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk faxon vagy emailben. Az út árait itt találod.

Keresés


kalandtura

Kalandtúrák (1)

motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures