nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Bortúra Toszkánában

JelentkezésUtazási tanács #45

"Külföldi útjainkon nem tudunk 06-40 illetve 06-80 -as számokat hívni. Kérdezzük meg, hogy a bankunknak vagy a biztosítónknak mik a külföldrol is hívható számaik."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes buszos útkocsmalátogatás/szabadtevékenység a program részehoteles szállás, bizonyos szállásokon egyágyas szoba igényelheto felár ellenébengyönyöru természet
Le kell rakni a lélek terhét, elobb semmilyen vidék sem fog tetszeni.
mondasok utazasos kozmondas Seneca

Bortúra Toszkánában

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Lágy lankák, szoloskertek, ciprus-és olajfaligetek: így ismerjük Toszkánát. Csak a második pillantásra mutatkozik meg e vidék igazi arca - nem csupán derus tájak és világhíru városok kulturális egyvelegérol van szó. A kietlen Maremma vad szépsége, a vidék eldugott, lélegzetelállító kincsei, a borospincék ellenállhatatlan bája: ezeken keresztül ismerhetjük meg igazán Toszkánát. Utunkon a régió szerelmeseit a kitaposott turistautaktól távol fekvo ösvényeken kalauzoljuk, mindezt pedig kulináris élvezetekkel tesszük még tökéletesebbé: a régió legjobb boraival és ételeivel.

Program

toszkana bortura
1. nap Érkezés Toszkánába:
Reggel 5 órakor indulunk Budapestrol busszal. Találkozó a Keleti pu. Kerepesi u oldalánál lévo parkolóban. Az útvonal: Budapest-Nagykanizsa-Maribor-Ljubjana-Trieszt-Velence-Bologna-Firenze. Kb. 14 órás utazás után érkezünk Regellóba, ahol az elso éjszakát töltjük. Hotel: Park Hotel Galileo ***

bortura toszcanaban


2. nap Greve in Chianti, San Gimignano, Siena:
Reggeli után a Firenzétol néhány kilométerre fekvo Chianti vidékére utazunk. Dimbes-dombos vidék ez is, változatos növényzettel. Szemünk már hozzászokott ugyan a ciprusligetekhez, de a szolo-ciprus-olajfa sorminta látványát nem lehet megunni. Chianti szívében Greve jelentos szolo-, és bortermelo város, ahol rögtön megcsap bennünket valami furcsa, enyhe dohszag.

Bár a hegységet autópálya veszi körül, mégis oriz valamit az érintetlen természetbol. A falvak itt szegénységet árasztottak magukból a XIX. századi reformokig, valódi virágzásuk a francia mintára bevezetett borhitelesítés óta indult meg. A bortermelés azonban régi hagyomány itt, Greve dicsekedhet a Chianti Classico központja büszke címmel, melynek megkülönbözteto jele a fekete kakas.

Picit sietnünk kell a reggelivel, 10-00 órakor várnak bennünket! A Chianti vidékkel ismerkedo elso borkóstolónkon egy festoi borászatba látogatunk, egy kicsi bubájos kastélyba! Itt már találkozunk is pár finomsággal: Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, Supertuscan... Mindezt fuszerezzük sajtokkal és szalámikkal:) Pincészet: Castello Di Querceto S.P.A.


A hiteles Chianti Classico termelése egy szigorúan meghatározott, viszonylag kis területen folyik. Meglátogatjuk Greve-t, sétálunk egyet a hangulatos falucskában majd betérünk Itália egyik leghíresebb henteséhez, a Macelleria Falorni-ba. Hús-, és sajtimádóknak kötelezo!

Csak az oszi túránkon:
Aki szeretné, itt folytathatja a borkóstolást, hiszen éppen az "Expo of Chianti Classico wines" fesztiválba csöppenünk bele 90 percnyi idore! Ez a program opcionális, tavaly 10 EUR volt a pohárdíj, amivel sétálva elvileg 7 pohárkával kóstolhatunk kedvünkre a több száz ajánlatból. Persze nem mindenki lyukasztja ki a kóstolást...

A Chianti vidékérol továbbutazunk Sienába, ami San Gimignano mellett az egyik legnagyobb toszkán csoda, amely olyan, mintha valamiféle varázslat folytán egyenesen a középkorból csöppent volna bele a XXI. századba. A kagyló alakú foteret, a Campot megyünk megcsodálni, ami egyedülálló a világon.

bortura toszcanaban

A téglával kikövezett hatalmas tér ad otthont a világhíres Palio-nak évente kétszer a Szuzanya ünnepén. A térrol boltíves árkádokon át, lépcsokön felkapaszkodva érünk fel a fekete-fehér zebracsíkos Dómhoz, ami a világ egyik legértékesebb építészeti kincse. Este indulunk tovább Toszkána szívébe, Montepulciano környékére, ahol a következo ketto éjszakát töltjük. A szállodában már vár minket a jól megérdemelt vacsora. Szállás: Cianciano, Hotel San Paolo ***
bortura toszcanaban

3. nap Montalcino, Cortona, Montepulciano:
Reggeli után Montalcinoba, az isteni Brunello liliputi hazájába indulunk. A domboldalba épült városkát egy hatalmas fellegvár orzi, amely ma a környék szoloi felett orködik.

Borászatunk felé tartva a kanyargós mesebeli tájon egy óra alatt jutunk el egy puszta mélyén, fák oltalmában áll a San. Antimo-apátság kristálytiszta román stílusú épületéhez. Egyszeru és fenséges épületrol van szó, amelyet az isteni fény öltöztet pompába.

Mai elso borkóstolónkon megkóstolhatjuk a fenséges Brunellót is, ami egy olyan Montalcino környéki borfajta, amelyet a Brunello bortörvény szerint legalább 2 évig, maximum 4 évig kötelezo tölgyfa hordóban érlelni (kivéve a Riserva), palackban viszon akár húsz évig is érlelheto! A pincészet neve: Azienda Vittivinicola Piombaia Rossi Cantini. A kellemes borok után rövid 30 perces sétát teszünk Montalcinoban, hogy idoben odaérjünk Cortonába, ahol játszódot a Napsütötte Toszkána c. film.

bortura toszcanaban
Cortona egyike azoknak a hegycsúcson levo kisvárosoknak, amelyek mindenfelé lejtokre épültek. Gyönyöru apró utcácskák, lépcsok és kis köves utak legvégén juthatunk el a város legmagasabb pontjáig, ahonnan festoi a kilátás, a távolban pedig a Trasimeno tó tükre fénylik.

Itt minden kacskaringós utca a fotérre vezet, de útközben találkozunk apró, szilvafákkal büszkélkedo terecskékkel, csodás pálmafás palotakertekkel, vagy kézmuves boltokat rejto árkádokkal. Az ebédünket valamelyik hangulatos étteremben fogyaszthatjuk el.

Visszaindulunk a csodálatos és gogös nemesi város, Montepulciano felé, amely úgy vonzza magához a ritka látogatót, akár a mágnes. A városfalakról mindenünnen a hullámzó dombokra, és a Vino Nobile nevu, nemes olasz szolofajta ligeteire nyílik kilátás. Hogy a szolofajta nedu formáját is dicsérhessük, egy, a városka környéki borászat felé tartunk egy borkóstolós pincelátogatásra.

Helyben készült olívaoljas kenyér és szalámi mellett szolgálják a következo nagyszeru italokat az hatalmas hordók mellett a pincében :

Rosso Di Montepulciano Doc /Vino Nobile Di Montepulciano Docg /Rosso Darnaldo Igt, Vino Nobile Di Montepulciano Docg Riserva + Grappa Di Vino Nobile! Pince: Cantina Azienda Agricola Crociani

Szállás: Cianciano, Hotel San Paolo ***
4. nap Pienza, San Gimignano, Panicole:


bortura toszcanaban
Reggeli után Pienza falucskában állunk meg, ahol kulinális élményeinket fokozzuk a helyi sajtkészíto mester fantasztikus termékeinek kóstolásával. A program után duplán jóllakottan nyugatra tartunk a már már valószínutlenül szép tájon, még egy fotózásra is megállunk az egyik festoi út mellett. Folytatva kirándulásunkat San Gimignanóba érkezünk.

A város híres tornyainak szépsége és varázslatos bája szinte belefojtja az emberbe a szót. Hagyjuk szóhoz jutni a mestert, André Suarést, aki ennél eredetibb várost nem látott egész Olaszországban.

A századelon járt ott, és a következot jegyezte fel: "én vagyok az egyetlen külföldi itt, ezen a szép augusztusi délutánon, mely perzsel és elbágyaszt..."

Boldog kor. Mi ne reméljük, hogy egyedül leszünk, mint Suarés, amikor San Gimignano felfedezésére indulunk, hiszen Itália egyik legbájosabb és legkedveltebb úticélja ez a városka. Fénykora rövid fél évszázadig tartott a XIV. században, raktárként és erodként egyaránt használatos tornyok többsége összedolt, a hatvannál is többol ma mindössze tizenhárom maradt. A város valódi ékszerdoboz, és az egyik toronyból kialakított kilátóból fantasztikus a látvány a lágyan hullámzó dombokkal.

Mai borkóstolónk északabbra, Pancoléban lesz, egy pirinyó falucskában, a Cesani pincében, 5 órára kell ideérnünk. Ez egy igazi családi vállakozás, ahol kis mennyiségben, szívvel-lélekkel készítik a bort, és itt lesz alkalmunk megkóstolni a Toszkánára kevésbé jellemzo fehérborok közül is párat.

25 hektáron gazdálkodnak, 7 fajta bort termelnek, és mi az összeset végigkóstoljuk! A fontosabbak: Vernaccia of San Gimignano, IGT Rosc, Chianti Colli Senesi DOCG, IGT Rosso és DOC of San Gimignano.

Szállás: Regello, Park Hotel Galileo ***
5. nap: Firenze
Az ókori rómaiak által létrehozott város a középkortól napjainkig fontos kereskedelmi és pénzügyi központnak számít. A középkor Athénja-ként és az olasz reneszánsz bölcsojeként számon tartott Firenze bovelkedik történelmi és muvészettörténeti látnivalókban. Ezt bizonyítja, hogy a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

Szinte az egész napunkat itt töltjük, megnézzük a legfontosabb látnivalókat (Öreg híd / Ponte Vecchio, Duomo / Duomo di Santa Mariad del Fiore,Pitti-palota / Palazzo Pitti,San Marco-tér / Piazza San Marco), sétálgatunk, vásárolgatunk és délután buszra szálva indulunk Bologna felé az utolsó szállásunkra.

bortura toszkan
6. nap Utazás haza:
Reggeli után indulunk haza. Egész napos utazás után az éjszakai órákban érkezünk vissza Budapestre.
 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Olaszország
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures