adventure company in Hungary Jelentkezz hírlevelünkre - ajándékok várnak!

nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Panaco Tours - Antarktika: az Antarktiszi-félsziget felfedezése
Hírlevél feliratkozás:JelentkezésUtazási tanács #28

"Vigyünk magunkkal egy S kampót a kézitáskában. Sok helyen nincs akasztó a wc-ben, így viszont gond nélkül felakaszthatjuk a kabátunkat."


Kultúrsokkegzotikus kultúra Életkor: 12+ év.
Nehézségegzotikus élmény

 Cimke: utazás túra kirándulás nyaralás

Oszd meg ezt az oldalt!
 


Nyomtat fekete/fehér színes havas aktivitás (pld. hómobil, síelés, rax)repülos útgyönyöru természetvizes aktivitás (pld. vitorlázás, tengeribetegség várható)
Senki sem veszi észre az utazás gyönyöruségét, amíg haza nem ér, és nem hajtja a fejét a régi ismeros párnára.
mondasok utazasos kozmondas Lyn Yutang

Antarktika: az Antarktiszi-félsziget felfedezése

*Még nincs indulási dátum kiválasztva, hívj bennünket: 36-1-430-0832, vagy küldj levelet: http://www.panaco.hu/info/elerhetoseg.asp
Code: 155

Egyszer az életben mindenkinek át kellene élni. Lépj a Nagy Fehér Kontinens földjére!

1. nap: Ushuaia

déli
A nap bármely szakában érkezhetsz Ushuaiaba, nincs megkötés az idopontot tekintve. Vouchereden feltüntetett szállodába a reptérrol taxival tudsz eljutni, ennek díja kb. 10-15 USD. A város központja mindössze 5 km-re található a repülotértol.
Ushuaia, a Yamna oslakosok nyelvén a nyugatra nézo öböl, foként azon turisták kiindulópontjaként szolgál, akik fejükbe vették, hogy legalább egyszer az életben eljutnak az Antarktiszi-félszigetre. Csodás kisváros, mindössze 40.000-en lakják. Síelok, hegymászók is eloszeretettel idoznek itt.

2. nap: Ushuaia (reggeli, vacsora)

déli
A reggeli után ideje, hogy felkészülj a nagy útra, hiszen a mai napon léphetsz a hajó fedélzetére. Csomagodat 9 órára vidd le a szálloda lobbijába, mert elszállítják azokat a hajóra. A beszállás ideje délután 4 óra, addig viszont lesz még idod kicsit shoppingolni a városban, de akár fel is fedezheted a Tierra Del Fuego nemzeti park látványosságait. Az estét már mindenki a hajón tölti, ahol legeloször is az expedíciós vezetovel fogtok megismerkedni, aki ismerteti az elkövetkezendo napok programját, szabályait.

3-4. nap: A Drake-átjáró (2 reggeli, 2 ebéd, 2 vacsora)

Kalandunk az angol felfedezo, Sir Francis Drake nevét viselo átjárón való átkeléssel kezdodik. Áthajózunk az Antarktiszi konvergencián, azaz azon a helyen, ahol a trópusokról dél felé tartó meleg vízáramlat maga alá kényszeríti az észak felé haladó antarktiszi felszíni hideg vizet. Számos fókát, de akár bálnát is láthatunk majd.

5-10. nap: Antarktika-Déli-Shetland-szigetek (6 reggeli, 6 ebéd, 6 vacsora)

déli
Most jön az, amire eddig vártunk! A lehetoség, hogy végre a Nagy Fehér Kontinensre lépjünk! Az elkövetkezendo 6 napban dél felé haladunk, megállunk a Déli-Shetland-szigeteknél -amely egy szigetcsoportot alkotva kb. 120 km-re található az Antarktiszi-félszigettol, áthaladunk a Bransfield-szoroson, majd pedig elérjük a félszigetet. Leghidegebb, legmelegebb, legszárazabb, legmagasabb...ezekkel a jelzokkel illethetjük Antarktika összes csodáját.

Célunk, hogy naponta legalább 2 kirándulást is megtehessünk, azonban ehhez az idojárás kegyessége szükséges.

Az Antarktiszi-félszigeten, valamint a Déli-Shetland-szigeteken kicsinyeiket óvó pingvineket, bálnákat, fókákat, albatroszt figyelhetünk meg természetes élohelyükön. Kék és fehér jéghegyek, csodás gleccserek, hósipkás hegycsúcsok integetnek felénk.


11-12. nap: A Drake-átjáró (2 reggeli, 2 ebéd, 2 vacsora)

déli
A mai napon elhagyjuk Antraktikát, észak felé, ismét a Drake-átjáró irányába hajózunk. Útközben madár-, és bálnalesre hívunk mindenkit. Az expedíció szakértoitol közben ismeretterjeszto eloadásokon tanulhatunk meg számos érdekes dolgot.

13. nap: Ushuaia (reggeli)

A reggel 8 óra körüli órákban érkezünk meg óriás hajónkkal Ushuaiaba. Transzfer vagy a repülotérre, vagy a város egy központi helyszínére, ahol mindenki lerakhatja csomagját, illetve taxiba szállhat, ha még maradni szeretne néhány napot.

 


További vízum és országinformáció: Külügyminisztérium

Az utazás alatt érintett ország vagy országok: Argentína
Jelentkezés:
vagy a Jelentkezés menüpontban tudsz jelentkezni, vagy töltsd le a jelentkezési lapot és küldd el nekünk e-mailben. Az út árait itt találod.

Keresés


motoros_utak

Motoros túrák (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot készítette ARI & webdesign-webtervezés-honlapkészítés
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures