nyaralas-kaland! CTRL-D-vel a kedvencekhez!
Route 66
Utazási tanács #29

"Régebben vittem magammal varrókészletet az utazásokra. Azonban mostanában nem veszítek el gombokat, mert 1. cipzáras, tépozáras dolgokban járok, 2. a gombok végére utazás elott teszek egy csepp pillanatragasztót, így soha nem tud a cérna elszakadni."


Oszd meg ezt az oldalt!
Facebook
 
Elküldöm ezt az oldalt másnak is
Többet utaztam, mint bárki más, és azt vettem észre, hogy még az angyalok is akcentussal beszélik az angolt.
mondasok utazasos kozmondas Mark Twain

Az utak nehézségéről

Mit érdemes tudni?

Egyedi nehézségi osztályozást alakítottunk ki utasaink számára. Úgy gondoltuk, segít a számodra legmegfelelőbb út kiválasztásában, ha besoroljuk, osztályozzuk őket. Nyilvánvalóan az osztályozások szubjektívek - ami az egyik embernek megerőltető, a másiknak könnyű és fordítva. Azt javasoljuk, vedd figyelembe ezeket a besorolásokat, mielőtt kiválasztod utazásodat. Az egészséges és aktív életet élő ember képes részt venni legtöbb túránkon és fantasztikus élményekkel gazdagodva tér haza.

1. Gyenge: Az ilyen jellegű túráinkon a városi séták és a kulturális programok dominálnak. Esetenként előfordulhatnak könnyű-kényelmes gyaloglások, sík terepen. Ne feledd, sétálni az utcán vagy felmászni ókori műemlékekhez egy idő után fárasztó is lehet! A program gyakran együtt jár néhány embert próbáló utazással. Az út során rugalmasnak, nyitottnak kell lenned, és lélekben fel kell készülnöd előre nem látható eseményekre. Minden egészséges ember részt tud venni ezeken az utazásokon..


2. Könnyű: Ezeken az utakon időnként előfordul félnapos gyaloglás (2-4 órás, esetenként picit több), melyek mindig tartalmaznak tengerszintbeli emelkedést és süllyedést (200-600m), de általában könnyen teljesíthetők. A terület maximális tengerszint feletti magassága nem haladja meg a 2000 métert. Egészséges, aktív életet élő utasainknak ajánljuk.


3. Aktív: Az ilyen típusú utazásaink, sportos programokat foglalnak magukba, mint a fél- vagy egész napos hegyi-gyalogtúra, kerékpározás, kajakozás, lovaglás, rafting. A részvétel nem igényel előzetes jártasságot, de ha már volt hasonló tapasztalatod, könnyebb és élvezetesebb lesz számodra. Sportos, aktív életmódot élő utasainknak ajánljuk.


4. Mérsékelten nehéz: Ezeken az utakon, gyakori a nehéz, fél-, esetenként egynapos gyalogtúra (3-6 óra). Gyakran sziklás terepen haladunk, jelentős a szintemelkedés és a süllyedés ( 600-800 m). Az út során előfordulhat néhány terepakadály (patak, szerpentin, függőhíd ..stb), amit le kell küzdenünk. A terület maximális tengerszint feletti magassága nem haladja meg a 3000 métert, a napi felszerelésed cipeléséről gondoskodnod kell. Ide tartoznak a több napos kerékpár-, vízi-, és motoros túráink, ahol sorozatterhelésre kell számítani. Jó pszichés kondíciót igényel, előzetes kísérlet vagy felkészülés előny esetenként szükséges lehet.


5. Megerőltető: Nehéz, egyenetlen terepen haladó, fél-, de gyakran egynapos túra (8 óra), amely gyakran jár jelentős szintemelkedésekkel (esetenként több mint 1000m). Gyakori meredek szerpentinek és terepakadályok nehezítik a haladásunkat. A helyszín maximális tengerszint feletti magassága 4000 méter is lehet. Ezeken az utakon, sokszor előfordul, hogy a személyes felszerelésed cipeléséről magadnak kell gondoskodni (10-12 kg). Előzetes felkészülés mindenképpen ajánlott ezekre a túrákra, hiánya rendszerint nehézségeket, csalódást okoz a végrehajtásnál.


6. Fárasztó: Egész napos gyalogtúra, esetenként 12 óra hosszat és/vagy sorozatterhelést tartalmaznak az ilyen típusú útjaink. Nagyon meredek emelkedők, nehezen járható terep és/vagy jelentős szintemelkedés (1000 m fölött) jellemzi a túrát. A helyszín maximális tengerszint feletti magassága gyakran 4000 méter fölött van és/vagy igen szélsőséges időjárási körülmények jellemzőek a területre. A túra során sok jelentős terepakadállyal találkozunk, haladásunk lassú lehet. Ide tartoznak a hosszú, nehéz, esetenként több napos gyalogtúráink, ahol a felszerelésed magadnak kell hordoznod.

Kiváló pszichés állapot, előzetes felkészülés létfontosságú!
 

 

 

Kereséłź/h1>

motoros_utak

Motoros turak (1)

korutak

Körutazások (1)

borwellness

A weblapot k鳺�tte ARI & webdesign-webtervez鳭honlapk鳺�s